Spekevareproduksjon
Spekevareproduksjon
Produksjon av spekemat er en svært spesialisert del av norsk kjøttbransje. Selv om det benyttes avanserte styringssystemer for luftfuktighet, luftgjennomstrømning og temperatur, er dette, i motsetning til mer teknologistyrte produksjonsprosesser, en håndverks- og kunnskapsstyrt prosess som krever godt utdannede fagarbeidere.
Om studiet
Fagskoleutdanning i spekevareproduksjon er et bransjeprogram på 30 studiepoeng. Utdanningen er organisert som en ettårig, nettbasert utdanning med samlinger. Studiet baseres på nettundervisning av teori og samlinger for gjennomføring av praktisk produksjon/øvelser. Kandidaten skal sitte igjen med økt kunnskap innen spekevareproduksjon og produksjonstekniske prosesser. Kandidaten skal tilegne seg kunnskap om forhold i produksjonsprosessen som har betydning for produktkvalitet.
Målgruppen
Målgruppen for studiet er yrkesutøvere som allerede har et relevant fag-/svennebrev eller som har lang (og relevant) realkompetanse. Studiet tilbys nasjonalt.
Kommende startdatoer
Opptakskrav/Søknad
1. Opptakskrav til fagskolen er:
a) Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev, svennebrev eller vitnemål fra relevant yrkesutdanning. Informasjon om hvilke kompetanser som gir rett til opptak på den enkelte utdanning finnes i de enkelte studieplaner.
b) Søkere som er 23 år eller eldre i opptaksåret, kan tas opp på grunnlag av tilsvarende kompetanse som i a) etter gjennomført realkompetansevurdering. Ved opptak med bakgrunn i realkompetanse, må søkeren fremlegge dokumentasjon på realkompetanse tilsvarende de ordinære opptakskravene.
c) For enkelte studier kan studiekompetanse være opptaksgrunnlag.
2. For enkelte studier kan det være avvikende opptakskrav. Det henvises til de respektive studieplaner.
3. Søkere som ikke har dokumentert fullført og bestått fag- eller svenneprøve innen fristen for å sende inn dokumentasjon, og som derfor ikke er kvalifisert for opptak, kan få opptak til fagskoleutdanning dersom de kan dokumentere at de skal gjennomføre fag- eller svenneprøven i løpet av det påfølgende semesteret. Studieplassen gis på vilkår av bestått prøve.
4. Søkere som har fått opptak uten bestått fag- eller svenneprøve, kan ikke reservere studieplassen jf. §2-12.
5.Studenter med opptak på visse vilkår som ikke oppfyller opptakskravene i løpet av første semester etter opptak, mister studieplassen og studieretten.
Jeg vil vite mer!
Hva er en fagskoleutdanning?
THYF tilbyr i dag høyere yrkesfaglig utdanning innen sju ulike utdanningsområder. Våre områder er: Bygg og anlegg Elektro Havrommet Mat og reiseliv Teknologi Ledelses- og verktøyfag Vi tilbyr både stedbaserte og nettbaserte utdanninger. Våre studiesteder ligger i Rørvik, Levanger, Steinkjer,...
Les mer og vis alle utdanninger ved Trøndelag høyere yrkesfagskole