Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Filtrer etter
Medier og kommunikasjon
Utdanningstype
Sted
Utdanningsform
Vis alle filter
Viser 1-20 av 334 treff
1
2
3
4
...
17
Annonser

Flere kategorier innen Medier og kommunikasjon

Artikler innen Medier og kommunikasjon

Populære studiesteder

Hvorfor ta en utdanning i Medier og kommunikasjon?

En utdannelse innen kommunikasjon, informasjon og media kan være nøkkelen til en rekke yrker. Du kan jobbe innen reklame, markedsføring, PR, kommunikasjon og digitale kanaler. Hver mediekanal har sine særegenheter, og hver kundegruppe sine krav som alle krever bestemte kompetanser. Hva som kreves av deg avhenger av hvilken utdanning du velger og hvilken organisasjon arbeider i. 

Utdanning

Det finnes mange muligheter for deg som ønsker en utdanning innen medier og kommunikasjon. Du kan studere på universitet, høyskole, fagskole eller folkehøgskole, både i Norge og i utlandet.

Medieutdanning på universitet 

I utdanningssammenheng bruker media å stå for kanaler som TV, film, radio, musikk, aviser, dataspill og internett. Alt som vi daglig bruker for å holde oss oppdaterte. Media eller Medievitenskap som faget kalles på universitetet, er et relativt ungt tverrvitenskapelig emne som står med det ene benet i humanistiske fag, og det andre i samfunnsvitenskapen.

Studenter som leser medievitenskap lærer seg å kritisk analysere de ulike virkelighetsbildene som fremstilles i nyhetene og i populærkulturen, hvordan medieindustriens struktur og eierforhold påvirker det demokratiske systemet, og hvordan vår identitet og livsstil påvirkes av medienes budskap. Faget medievitenskap tilbys ofte sammen med kommunikasjonsvitenskap, produksjonsledelse eller datavitenskap, og studeres av de som vil jobbe med journalistikk, PR, multimedia, medieproduksjon, informasjon og lignende.

Yrkesrettet Medieutdanning

På fagskoler er medieutdanningene mer bransjetilpassede og innrettet mot produksjon. Hovedfokus ligger på å lære studentene profesjonell mestring av de redskaper industrien krever. Undervisningen foregår ofte i nært samarbeid med næringslivet og inkluderer minst en tredjedel med praksis. Nivået på medieutdanningen er ofte høyt, og gir dype kunnskaper og forståelse innenfor det valgte området.

Medieutdanning på folkehøgskole

For deg som interessert i lære om media gjennom et år på folkehøyskole finnes det flere alternativ å velge mellom. En folkehøyskole gir ofte bred innføring innen flere ulike typer medier, er gjerne studieforberedende i forhold til høyere studier der opptak skjer ved hjelp av arbeidsprøver, og ikke minst, utviklende ovenfor ditt kreative tankesett. Du vil også ha stor mulighet til selv å bestemme hvilket område du vil fordype deg i.

Populære utdanninger:

  • Medievitenskap
  • PR og kommunikasjon
  • Medieproduksjon: TV, film eller radio
  • Journalistikk
  • Informasjon
  • Prosjektleder

Personlige egenskaper

Som student innen medier og kommunikasjon er du gjerne nysgjerrig på det som foregår i samfunnet, og er en person som på en eller annen måte ønsker å formidle. Enten det er i tekst, bilde eller videoformat. Du interesserer deg for de store spørsmålene, og ønsker kanskje å skape en forskjell for andre mennesker. Det kan være fordelaktig dersom du er strukturert og har en god penn, men dette er noe du også vil øve på gjennom studiet ditt.  

Jobbmuligheter

Med en utdanning innen medier og kommunikasjon har du svært mange muligheter foran deg. Alt etter hvilken vei du velger å gå, vil du med stor sannsynlighet få en tverrfaglig kompetanse som du kan bruke på ulike måter i arbeidslivet. I tillegg til dette er medieutdanninger gjerne veldig relevant og «i tiden», noe som gjør at det i større grad etterspørres utdannede med denne kompetansen.