Fagarbeideren i den digitaliserte næringsmiddelindustrien
Fagarbeideren i den digitaliserte næringsmiddelindustrien
Norsk matindustri er inne i et teknologiskifte hvor ny teknologi stadig blir mer tilgjengelig. Industrioperatørens rolle blir mer kompetansekrevende og krever nye måter å tenke produksjon på. Dette studiet vil løfte den den enkelte produksjonsmedarbeiders digitale kompetanse.
Fakta om studiet
- Nettbasert med samlinger på nett
- 1 1/2 år varighet
- 30 studiepoeng
- Søk lokalt opptak
Dette studiet gir deg oppdatert kompetanse innen digital kommunikasjon, innsamling og tolkning av digitale data og kompetanse på å utviklings- og endringsprosesser i produksjon. Fordypningen gir kunnskap om forbedring og endring av produksjonsprosesser, kunnskap om kommunikasjonsprosesser og organisasjonskultur og hvordan digital og teknologisk utvikling påvirker bedriftens verdiskapning.
Som fagarbeider i næringsmiddelindustrien, får du med denne utdanningen muligheten til å løfte din digitale kompetanse og bidra aktivt med utvikling og endring i egen bedrift. Digitalisering handler også om mennesker, dette studiet legger derfor også vekt på det å skape en god samarbeidskultur, kommunikasjon som bidrar til godt arbeidsmiljø og nye måter å tenke produksjon på.
Oppbygging og arbeidsformer
Studiet kombinerer teori og praksis på en spennende og relevant måte, og du vil arbeide både selvstendig og i grupper. Arbeidsformene i studiet omfatter forelesninger, praktiske oppgaver både individuelt og i grupper, problemorientert undervisning, samarbeidslæring, veiledning og tverrfaglige prosjekter i samarbeid med næringslivet.
Studiet består av tre emner:
1. Digital kommunikasjon (10 studiepoeng)
2. Innsamling og tolkning av digitale data (10 studiepoeng)
3. Utvikling og endring i prosess og produksjon (10 studiepoeng)
Kompetanse og jobbmuligheter
Studiet er for deg som er i jobb, eller som ønsker jobb som fagarbeider, primært i næringsmiddelindustrien. Studiet gir deg et kompetanseløft i forhold til digital kompetanse, som er etterspurt i bransjen og som er viktig for å kunne utvikle seg i egen jobb, og for den enkelte bedrift som ønsker vekst og utvikling i egen virksomhet.
Kommende startdatoer
Opptakskrav/Søknad
a) Relevant fag- eller svennebrev, eller
b) Søkere som ikke fyller kravene a og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av relevant realkompetanse.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden i Samordna opptak, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.
Aktuelle fagbrev
- Automatiseringsfaget
- Bakerfaget
- Butikkslakterfaget
- Ernæringskokkfaget
- Ferskvarehandlerfaget
- Industriell matproduksjon
- Industrimalerfaget
- Industrimekanikerfaget
- Industrimontørfaget
- Industrirørleggerfaget
- Institusjonskokkfaget
- Kjemiprosessfaget
- Kjøttskjærerfaget
- Kokkfaget
- Konditorfaget
- Laboratoriefaget
- Produksjonsteknikkfaget
- Pølsemakerfaget
- Servitørfaget
- Sjømathandlerfaget
- Sjømatproduksjon
- Slakterfaget
Studiefakta, Tittel m.m
Fagskoleutdanning (30 studiepoeng)
Jeg vil vite mer!
Fagskolen i Viken
Skreddersydde studieløp som ruster deg for fremtidens for arbeidsmarked Fagskolen i Viken tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning som ligger på nivå over videregående opplæring. Våre utdanninger er korte og yrkesrettede som bygger på fag-/svennebrev, autorisasjon eller lang relevant yrkespraksis. I dag...