Spesialisering baker- og konditorfaget
Spesialisering baker- og konditorfaget
Med dette studiet får du mulighet til å bygge på din kompetanse og spesialisere deg innenfor temaer innen råvarer i produksjonsprosesser, ledelse, kvalitetsprosesser, bærekraft, ernæring, i tillegg til flere fordypningstemaer.
Hvorfor studere baker- og konditorfaget?
Baker- og konditorbransjen er en bransje i omstilling, og har behov for kompetanseutvikling på alle områder og nivåer. Ved å ta dette studiet bidrar du til å møte fremtidens kompetansebehov.
Kombiner studie og jobb
Studiet kan kombineres med både jobb, fritid og familieliv. Bli med på reisen å bidra til et spennende kompetanseløft av bransjen!
Om utdanningen
Studiet ble utviklet gjennom bransjeprogrammet for mat- og drikkevareindustrien. Disse organisasjonene har vært med å utvikle innholdet i studiet: Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, NHO Mat og Drikke, Sjømat Norge, Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse og Fagskolen i Viken.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Påfyll av kompetanse gjennom hele arbeidslivet blir stadig viktigere. Ny kompetanse gir både muligheter for deg som svenn, samtidig som det bidrar til å utvikle bransjen.
Et fagskoletilbud åpner opp for nye muligheter. Kanskje har du en drøm om å starte for deg selv en dag, jobbe innenfor en annen del av bransjen, starte i en ny rolle, kanskje som leder eller fokusere på å utvikle og spesialisere deg som fagperson i jobben du har i dag? Uansett hva grunnen din er, vil dette studiet gi deg nye muligheter i arbeidslivet.
Opptakskrav/Søknad
- Relevant fag- eller svennebrev
- Søkere som ikke fyller kravene a og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven i løpet av påfølgende semester.
Aktuelle fagbrev
- Bakerfaget
- Konditorfaget
Studiefakta, Tittel m.m
Spesialisering i baker- og konditorfaget, 30 studiepoeng.
Kostnader
Kontakt skolen for informasjon om kostnader.
De aller fleste studier hos oss gir rett til lån og stipend i Lånekassen.
Jeg vil vite mer!
Fagskolen i Viken
Skreddersydde studieløp som ruster deg for fremtidens for arbeidsmarked Fagskolen i Viken tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning som ligger på nivå over videregående opplæring. Våre utdanninger er korte og yrkesrettede som bygger på fag-/svennebrev, autorisasjon eller lang relevant yrkespraksis. I dag...