En ferskvarehandler behandler og selger råvarer som sjømat, kjøtt og ost, og tilbereder mat til ferskvaredisken. Du gir også tilberedningstips til kunder.
Vanlige arbeidsoppgaver for en ferskvarehandler:
Les mer om Ferskvarehandler
- vurdere og behandle ferskvare, deriblant tilskjæring og finstykking av kjøttråvarer og sjømat til salg i butikk
- ferdigstille retter til cateringvirksomhet eller ferskvaredisken
- produsere farse og deiger
- lage mat med hjelp av forskjellige typer verktøy, maskiner og utstyr
- presentere råvarer og ferdigretter på en
Som ferskvarehandler har du gode kunnskaper om råvarenes egenskaper og de ulike bearbeidingsprosessene. Du må være serviceinnstilt, være god på hygiene og være flink til å kommunisere effektivt i et hektisk arbeidsmiljø.
Utdanning til fagarbeider er et yrkesfaglig løp i videregående opplæring.
Gjennomsnittslønn |
42 650 NOK * |
Per måned |
Lønnsstatistikk
Gjennomsnittslønn for Ferskvarehandler
-
42 650 NOK
-
38 160 NOK
-
43 740 NOK
Gjennomsnittslønn for alle kjønn per sektor
Viser:
-
42 650 NOK
Lønnsutvikling for Ferskvarehandler
-
31 020 NOK
-
34 050 NOK
-
34 740 NOK
-
35 910 NOK
-
36 730 NOK
-
37 750 NOK
-
40 200 NOK
-
42 650 NOK
-
4 NOK
-
5 NOK
Annonser