Ernæringskokker lager mat ved storkjøkken og institusjoner, basert på kunnskap om ernæring, kosthold og helse.
Arbeidsoppgavene til ernæringskokker, tidligere kalt for institusjonskokker, er stort sett de samme som for restaurantkokker. Den største forskjellen er at ernæringskokken har kunnskaper om tilberedning og servering av spesialkost.
Ernæringskokken har kunnskap om å tilpasse mat og retter etter ulike behov, allergier, intoleranser, livsstilssykdommer og kost
En ernæringskokk bør være glad i å lage mat, være nøyaktig og strukturert, samt kunne jobbe effektivt og planmessig. Kokkeyrket kan være fysisk krevende og det vil være en fordel å være i god form. Det er viktig å ha gode samarbeidsevner.
Utdanning til fagarbeider er et yrkesfaglig løp i videregående opplæring.
Gjennomsnittslønn |
39 930 NOK * |
Per måned |
Lønnsstatistikk
-
39 930 NOK
-
39 220 NOK
-
40 380 NOK
-
39 540 NOK
-
41 300 NOK
-
31 820 NOK
-
32 240 NOK
-
33 260 NOK
-
34 580 NOK
-
35 270 NOK
-
36 530 NOK
-
37 990 NOK
-
39 930 NOK
-
3 NOK
-
3 NOK