Tverrfaglig videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge
Tverrfaglig videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge
Formålet med denne utdanningen er å tilby en praktisk orientert videreutdanning for personell med høyere utdanning. Utdanningen har hovedfokus på fagfolk som arbeider direkte med barn og ungdom, for eksempel i barnehager, skoler, barnevern og politiet. Gjennom studiet får studentene muligheten til å utvikle sin kompetanse innenfor flere viktige områder. Studiet skal gi studentene innsikt i faktorer som kan fremme eller hemme samarbeid og koordinering av tjenester rettet mot barn og unge. Dette inkluderer å forstå risiko- og beskyttelsesfaktorer som påvirker barn og hvordan barn blir påvirket av miljøet rundt dem. Utdanningen fokuserer også på å øke bevisstheten om barns rettigheter og viktigheten av å ta hensyn til brukerperspektivet.
Spesielt vektlegges barn og unges behov og deres familier. Dette er i tråd med en økende satsning på å øke kunnskapen om samarbeid og koordinering av tjenester for denne målgruppen. Utdanningen gir også ferdigheter til å identifisere og intervenere når det gjelder psykososiale belastningsfaktorer i nærmiljøet, med mål om å bidra til bedre trivsel og utvikling for barn og unge. Studiet setter søkelys på mennesker i alderen 0 – 23 år og har tre hovedområder:
- Utvikle kunnskap og kompetanse i tråd med barn og ungdoms behov.
- Bedre samarbeid og koordinering av tjenestene.
- Mestringsfokus, holdninger og brukermedvirkning.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Videre studier
Studentene har tverrfaglige bachelorutdanninger, og vil etter avsluttet videreutdanning være kvalifisert til å jobbe med barn, unge og deres familie og nettverk. Videre vil studentene være godt rustet til å inngå i tverrfaglig og tverretatlig samarbeid.
Etter å ha fullført VBU vil en kandidat være godt kvalifisert til arbeid i:
1) pedagogiske tilbud som barnehage, skole og PPT
2) barnevern og sosialt arbeid
3) helse- og omsorgstjenester i kommunene
4) psykisk helse og/eller rusarbeid
5) kulturtilbud/fritid
6) NAV 11
7) Politi/fengselsvesen
Videreutdanningen kan inngå som første del av Master i helse- og sosialfag - Kliniske hjelperelasjoner overfor sårbare grupper ved Høgskolen i Molde.
Opptakskrav/Søknad
Opptakskravet til tverrfaglig videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge er fullført 3-årig bachelorutdanning (180 studiepoeng) i helse – og sosialfag (sykepleie, vernepleie, barnevern, ergoterapi, fysioterapi, sosialt arbeid) medisin, pedagogikk (barnehagelærer, lærer), politiarbeid og /eller psykologi.
Søkere med annen høgskole- eller universitetsutdanning på tilsvarende utdannings- og praksisnivå kan etter særskilt vurdering bli tatt opp som student.
- Det gis 1 tilleggspoeng til søkere som dokumenterer at nåværende stilling er knyttet til arbeid med barn, unge og familier i minimum 50 %.
Jeg vil vite mer!
Høgskolen i Molde – Vitenskapelig høgskole i logistikk
Ønsker du å utvikle ditt talent og dine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø? Da kan Høgskolen i Molde være det rette stedet for deg. Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, både for studenter og...