Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Søk utdanning 👉
Videre- og etterutdanning

Tverrfaglig videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge

Varighet
2 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
2 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Tverrfaglig videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge

Tverrfaglig videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge

Formålet med denne utdanningen er å tilby en praktisk orientert videreutdanning for personell med høyere utdanning. Utdanningen har hovedfokus på fagfolk som arbeider direkte med barn og ungdom, for eksempel i barnehager, skoler, barnevern og politiet. Gjennom studiet får studentene muligheten til å utvikle sin kompetanse innenfor flere viktige områder. Studiet skal gi studentene innsikt i faktorer som kan fremme eller hemme samarbeid og koordinering av tjenester rettet mot barn og unge. Dette inkluderer å forstå risiko- og beskyttelsesfaktorer som påvirker barn og hvordan barn blir påvirket av miljøet rundt dem. Utdanningen fokuserer også på å øke bevisstheten om barns rettigheter og viktigheten av å ta hensyn til brukerperspektivet.

Spesielt vektlegges barn og unges behov og deres familier. Dette er i tråd med en økende satsning på å øke kunnskapen om samarbeid og koordinering av tjenester for denne målgruppen. Utdanningen gir også ferdigheter til å identifisere og intervenere når det gjelder psykososiale belastningsfaktorer i nærmiljøet, med mål om å bidra til bedre trivsel og utvikling for barn og unge. Studiet setter søkelys på mennesker i alderen 0 – 23 år og har tre hovedområder:

  • Utvikle kunnskap og kompetanse i tråd med barn og ungdoms behov.
  • Bedre samarbeid og koordinering av tjenestene.
  • Mestringsfokus, holdninger og brukermedvirkning.
For kontakt eller mer informasjon om Tverrfaglig videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Molde

Videre studier/jobbmuligheter

Videre studier

Studentene har tverrfaglige bachelorutdanninger, og vil etter avsluttet videreutdanning være kvalifisert til å jobbe med barn, unge og deres familie og nettverk. Videre vil studentene være godt rustet til å inngå i tverrfaglig og tverretatlig samarbeid.

Etter å ha fullført VBU vil en kandidat være godt kvalifisert til arbeid i:

1) pedagogiske tilbud som barnehage, skole og PPT

2) barnevern og sosialt arbeid

3) helse- og omsorgstjenester i kommunene

4) psykisk helse og/eller rusarbeid

5) kulturtilbud/fritid

6) NAV 11

7) Politi/fengselsvesen

Videreutdanningen kan inngå som første del av Master i helse- og sosialfag - Kliniske hjelperelasjoner overfor sårbare grupper ved Høgskolen i Molde.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskravet til tverrfaglig videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge er fullført 3-årig bachelorutdanning (180 studiepoeng) i helse – og sosialfag (sykepleie, vernepleie, barnevern, ergoterapi, fysioterapi, sosialt arbeid) medisin, pedagogikk (barnehagelærer, lærer), politiarbeid og /eller psykologi.

Søkere med annen høgskole- eller universitetsutdanning på tilsvarende utdannings- og praksisnivå kan etter særskilt vurdering bli tatt opp som student. 

  • Det gis 1 tilleggspoeng til søkere som dokumenterer at nåværende stilling er knyttet til arbeid med barn, unge og familier i minimum 50 %.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Tverrfaglig videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Høgskolen i Molde
Britvegen 2
6411 Molde

Høgskolen i Molde – Vitenskapelig høgskole i logistikk

Ønsker du å utvikle ditt talent og dine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø? Da kan Høgskolen i Molde være det rette stedet for deg. Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, både for studenter og...

Les mer og vis alle utdanninger ved Høgskolen i Molde

Highlights