Tverrfaglig videreutdanning i psykisk helse-, rus- og avhengighetsarbeid
Tverrfaglig videreutdanning i psykisk helse-, rus- og avhengighetsarbeid – VID Oslo
Vil du utvikle din kunnskap og ferdigheter til å yte profesjonell og tverrfaglig omsorg til mennesker med psykiske lidelser? Vil du jobbe for å få frem pasientens/klientens iboende ressurser? Da kan en videreutdanning i psykisk helse-, rus- og avhengighetsarbeid være riktig valg for deg.
Økt behov for psykisk helsearbeid
Et økende antall mennesker har eller står i fare for å få psykiske lidelser. Myndigheter og fagmiljøer ønsker å møte dette problemet med økt kompetanse. Videreutdanning i psykisk helse-, rus- og avhengighetsarbeid er et tverrfaglig studietilbud som ønsker å møte det økende behovet for kompetente medarbeidere innen psykisk helse.
Utdanningen er spesielt rettet mot fagpersoner som arbeider med mennesker med ulike former for psykiske helseproblemer. Psykisk helsearbeid utføres i kommunehelsetjenesten så vel som i spesialisthelsetjenesten, og omfatter helsefremming, forebygging, behandling og rehabilitering.
Hvorfor velge videreutdanning i psykisk helse-, rus- og avhengighetsarbeid?
- Behovet for satsing på psykisk helse er stort
- Utdanningen er spesielt rettet mot fagpersoner som arbeider med mennesker med ulike former for psykiske helseproblemer og utfordringer i et livsløpsperspektiv.
- Sikre ett felles forståelsesgrunnlag for ulike faggrupper som arbeider innen feltet
- Øke samarbeidsmulighetene
- Bedre samordningen av tjenestetilbudene
- Vi fokuserer på tverrfaglig psykososial fordypning i studiet
- Åtte uker brukerrettet prosjektpraksis
- Lang og bred erfaring i å drive studiet
- Godt studiemiljø
Emner
- Perspektiver på psykisk helsearbeid
- Livssyn, verdier og relasjoner i profesjonell praksis
- Kunnskapsformer og terapeutisk samhandling
- Systemisk kunnskapsutvikling i profesjonell praksis
- Relasjonskompetanse i et psykososialt perspektiv
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Mulighetene i arbeidsmarkedet er gode. Du finner profesjonelle med videreutdanning i psykisk helsearbeid ved kommunale tjenester for psykisk helse, kommunale dagsentra, boligveiledertjenester, NAV, psykiatriske avdelinger, distriktspsykiatriske sentra, rusomsorgen og i tjenester for barn og ungdom.
Opptakskrav/Søknad
- Det kreves minst tre års høgskoleutdanning innenfor helse- og sosialfagene. Andre med tilsvarende bakgrunn kan også søke utdanningen.
- Du må ha minst ett års praksis etter endt utdanning, som er direkte pasient- eller klientarbeid (100 % stilling, deltidsstillinger regnes om til heltid).
- I de to årene utdanningen pågår må studenten stå i et arbeidsforhold hvor hun eller han arbeider minimum 50 % i direkte pasient- eller klientarbeid. Dette kliniske arbeidet skal være i forhold til mennesker med psykiske helseproblemer.
Du har også mulighet til å søke på grunnlag avrealkompetanse.
Studiefakta, Tittel m.m
Videre- / Etterutdanning (60 studiepoeng)
Hvorfor velge VID Stavanger?
Lang erfaring
Ettertraktet utdanning
Tett på arbeidslivet
Jeg vil vite mer!
VID vitenskapelige høgskole
Misjonshøgskolen har blitt til VID Stavanger. VID Stavanger er akkreditert av NOKUT og godkjent av Kunnskapsdepartementet som vitenskapelig høgskole (2008). Høgskolen har studietilbud på universitetsnivå i kristendom, teologi, religion, globalsering, samfunnsfag, kultur og interkulturell kommunikasjon. VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal...