Helsefremmende relasjonsarbeid
Master i helsefremmende relasjonsarbeid - VID Oslo
Har du helse- og sosialfaglig utdanningsbakgrunn og ønsker å videreutvikle din relasjonskompetanse og få fordypet kunnskap i psykisk helsearbeid? Master i helsefremmende relasjonsarbeid er et tverrfaglig studietilbud som tematiserer etiske, psykologiske/psykiske og sosiale perspektiver på relasjonsarbeid.
Relasjonsarbeid innenfor profesjonell praksis innebærer å jobbe bevisst med relasjonen mellom pasient/bruker og fagutøver som en integrert del i helse- og sosialfaglig arbeid. Master i helsefremmende relasjonsarbeid er et tverrfaglig studietilbud som tematiserer etiske, psykologiske/psykiske og sosiale perspektiver på relasjonsarbeid.
Fokus på verdier og relasjoner skal bidra til kritisk tenkning og etisk refleksjon i profesjonell praksis og utgjør studiets profil og kjerneområde.
Studiets oppbygging
Første del av masterutdanningen består av en spesialisering som er organisert som en 60 studiepoengs videreutdanning:
- Videreutdanning i psykisk helsearbeid
- Videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge
- Videreutdanning i SEPREP Tverrfaglig Utdanningsprogram i behandling, rehabilitering og oppfølging av mennesker med alvorlige psykiske lidelser og ruslidelser
- Videreutdanning i rus- og avhengighetsproblematikk
Masterutdanningens andre del er felles for alle studenter, uavhengig av studieretning. I denne delen videreutvikles og spisses temaene knyttet til etikk og systematisk refleksjon, relasjonelle perspektiver, samt til vitenskapsteori, forskningsmetoder og forskningsetikk.
For å bli tatt opp til masterprogrammet må du ha en bachelorgrad (180 studiepoeng) eller annen grad eller utdanning på tilsvarende nivå av minimum tre års omfang innenfor helse- og sosialfag, samt minst ett års relevant yrkespraksis i 100 % stilling etter fullført bachelorutdanning.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Studiet kvalifiserer til stillinger knyttet til undervisning innenfor ulike kliniske arenaer eller til fagutvikling og forskning. Stillinger innenfor bl.a. helse- og omsorgsvirksomheter, NAV/sosialtjeneste eller barnevern som krever kunnskap på høyere grads nivå er relevante. Studiet gir kvalifikasjoner for faglige lederstillinger. Studiet kvalifiserer også for stipendiatstillinger knyttet til forskerutdanning/videre studier på doktorgradsnivå.
Opptakskrav/Søknad
Krav for opptak til masterstudiet, 120 studiepoeng:
-
3. årig bachelor med relevant faglig fordypning eller tilsvarende kompetanse og praksis. Det er ulike opptakskrav til de forskjellige studieretningene, se opptakskrav og priser iht. hver enkelt studieplan under.
Krav for opptak til masterstudiets 2. del, 60 studiepoeng:
-
Ferdig avlagt videreutdanning (60 studiepoeng) innen en av de fire studieretningene eller tilsvarende tverrfaglig utdanning, med studieplan fra 2010 og nyere.
For vurdering av utdanning fra andre institusjoner enn VID må søker legge ved relevant informasjon i søknaden, som program- og emnebeskrivelser, samt vitnemål/karakterutskrift. Vi gjør slike vurderinger når en søknad foreligger. Kravet om studieplan fra 2010 og nyere er absolutt.
Studiefakta, Tittel m.m
Mastergrad (120 studiepoeng).
Kostnader
Kontakt skolen for informasjon om kostnader.
Hvorfor velge VID Oslo?
Lang erfaring
Ettertraktet utdanning
Tett på arbeidslivet
Jeg vil vite mer!
VID vitenskapelige høgskole
Høyskolen Diakonova og Diakonhjemmet Høgskole i Oslo heter nå VID Oslo. VID Oslo tilbyr bachelor i sykepleie og bachelor i sosialt arbeid, samt flere masterutdanninger, videreutdanninger og en forskerutdanning. VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som...