Helse- og sosialfag
Master i helse- og sosialfag - Kliniske hjelperelasjoner overfor sårbare grupper
Masterstudiet tilbys både som heltids- og deltidsstudium.
Programmets innhold
Den første delen av programmet omfatter valgfrie studieretninger som er organisert som videreutdanninger som tas på deltid over fire semester. Alle videreutdanningene har fokus på utfordringer relatert til helse og lidelse, funksjonstap og hvordan opprette og vedlikeholde en relasjon som oppleves som virksom for pasienten/ brukeren.
De valgfrie studieretninger er som følger:
- Videreutdanning i habilitering og miljøarbeid
- Tverrfaglig videreutdanning i psykisk helse-, rus- og avhengighetsarbeid
- Tverrfaglig videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge
Masterprogrammet andre del (MAHS2) består av følgende emner:
MHS700 Vitenskapsteori, forskningsetikk og metode, fordypningsdel (7,5 stp). Dette vil være en videreføring og fordypning av tilsvarende emner i videreutdanningene. Her belyses ulike posisjoner innenfor vitenskapsteori, ulike forskningsdesign og metodetilnærminger, forskningsetikk og vitenskapelig publisering.
MHS702 Perspektiver på kliniske hjelperelasjoner (7,5 stp). Her fokuseres ulike dimensjoner i relasjonen samt ulike modeller for å forstå sykdom og avvik, pasienten/ klienten/brukeren som sentral aktør i eget liv, omsorgsrelasjoner og den terapeutiske relasjonen.
MHS704 Masteroppgaven (45 stp).Studentene sluttfører den andre delen av mastergradsstudiet gjennom å skrive masteroppgaven som skal være et individuelt og selvstendig arbeid. I dette emnet inngår også et arbeidskrav som omfatter to plenumspresentasjoner av status og progresjon i eget prosjekt.
Studiet passer for
MAHS2 er et tilbud til kandidater som har en profesjonsutdanning innen helse- og sosialfag.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Jobbmuligheter
MAHS2 er rettet mot profesjonelle hjelperelasjoner i helse- og sosialsektoren innenfor somatisk- og psykisk helse, samt sosialfaglig arbeid. Sentralt i studiet står utforskningen av det direkte arbeidet med pasienter/brukere, grupper av pasienter/brukere, pårørende og sosiale nettverk.
Studiet har særlig høy samfunnsmessig relevans i og med at de aller fleste studentenes prosjekter er forankret i deres egen yrkesmessige og faglige kontekst. Dette bidrar til utvikling av ny fagkunnskap som direkte påvirker praksis.
Kandidatene vil, via både vitenskapelig skolering og mer presis profesjonell forståelse, høyne kvaliteten i egen yrkesutøvelse, hvilket igjen kommer både brukere og arbeidsgivere til gode. Masterprosjektene genererer også ny evidensbasert kunnskap som har relevans for praksisfeltet
Videre studier
Utdanningen kvalifiserer for opptak til PhD studier innenfor helse- og sosialfag.
Opptakskrav/Søknad
Det generelle opptakskravet er C eller bedre på relevant bachelorutdanning. Dersom dette ikke er innfridd kan man tas opp dersom man har C eller bedre på èn av høgskolens valgfrie studieretninger/videreutdanninger (se nedenfor) eller annen relevant videreutdanning innen helse- og sosialfag, samt C eller bedre på Fordypningsoppgaven i tilknytning til èn av disse utdanningene.
Studiefakta, Tittel m.m
Mastergrad, 120 studiepoeng.
Jeg vil vite mer!
Høgskolen i Molde – Vitenskapelig høgskole i logistikk
Ønsker du å utvikle ditt talent og dine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø? Da kan Høgskolen i Molde være det rette stedet for deg. Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, både for studenter og...