Helsefremmende tjenester til eldre
Master i helsefremmende tjenester til eldre
Studiets fagområde er helsetjenester, og kjerneområdene er helsefremming, innovasjon og utvikling av tjenester til eldre, samt sammenhengende tjenester. Masterstudiet er tverrfaglig og relaterer seg derfor til et bredt fag- og forskningsfelt.
Om utdanningen
Det tverrfaglige masterprogrammet i helsefremmende tjenester til eldre svarer på aktuelle samfunnsutfordringene. Studieprogrammet vil bidra til å øke handlingskompetansen hos helse- og sosialfaglig personell.
Målet er at dagens og fremtidens helsetjenester til eldre med helseutfordringer, og i særskilt grad eldre med demens og psykiske lidelser, kan utøves på en god og nytenkende måte.
Gjennom studiet har du som student mulighet til å tilegne deg avansert kunnskap og ferdigheter som er relevant for tverrfaglig praksis og for samhandling med ulike aktører i feltet. Studiet fremmer fagetisk refleksjon som du vil kunne dra nytte av i egen tjenesteutøvelse.
Studiemodell
Masterprogrammet bygger på en 1+1-modell hvor første del er utviklet tilsvarende en videreutdanningsdel. Relevante andre emner og/eller videreutdanninger kan etter søknad gi fritak for inntil 60 studiepoeng.
Alle emnene i 3. og 4. semester (2. studieår) er valgemner og kan med godkjenning erstattes av emner i relevante studieprogram ved VID, eller ved VID’s partnerinstitusjoner i utlandet.
Hvorfor velge studiet?
- Fremtidsrettet, samfunnsrelevant og meningsfull utdanning
- Praksisnær utdanning på høyere gradsnivå
- Godt fag- og studiemiljø
- Fleksible læringsformer og varierte pedagogiske metoder
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Studiet kvalifiserer til stipendiatstillinger knyttet til forskerutdanning (PhD).
yrkesmuligheter
Studiet gir deg kompetanse og yrkesmuligheter i utvikling av helsetjenester til eldre.
Studiet kvalifiserer primært til:
- Pasient- og brukerrettet arbeid og pasient- og brukerrettet fagutviklingsarbeid, særlig rettet mot personer med demens og/eller psykiske lidelser
- Stillinger innenfor helsetjenester som krever kunnskap på høyere grads nivå og der utviklingsarbeid er del av stillingsbeskrivelsen
- Faglige lederstillinger
Fullendt masterløp kvalifiserer også til:
- Stillinger innenfor undervisning og forskning i helse- og sosialfag
Opptakskrav/Søknad
Fullført helse- og sosialfaglig bachelorgrad (180 studiepoeng) eller tilsvarende internasjonal utdanning.
Søkere med annen utdanning av samme omfang kan tas opp etter individuell vurdering. Du har også mulighet til å søke på grunnlag av realkompetanse.
Studiefakta, Tittel m.m
Mastergrad, 120 studiepoeng.
Enkeltemner
Er du ikke klar for å ta en hel grad? Enkeltemner kan tas uten at du går på et av høgskolens studieprogram. Følgende enkeltemner tilbys med tilknytning til dette studiet.
Emner
- MAELDRE5003 - Eldre med demens og psykiske lidelser - 10 studiepoeng. Vår 2023
- MAELDRE6051 - Personsentrerte tilnærminger ved demens og psykiske lidelser - 10 studiepoeng. Høst 2023
- MAELDRE6052 - Helsefremming gjennom velferdsteknologiske løsninger - 10 studiepoeng. Vår 2024
Kostnader
Kontakt skolen for informasjon om kostnader.
Hvorfor velge VID Oslo?
Lang erfaring
Ettertraktet utdanning
Tett på arbeidslivet
Jeg vil vite mer!
VID vitenskapelige høgskole
Høyskolen Diakonova og Diakonhjemmet Høgskole i Oslo heter nå VID Oslo. VID Oslo tilbyr bachelor i sykepleie og bachelor i sosialt arbeid, samt flere masterutdanninger, videreutdanninger og en forskerutdanning. VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som...