Kosthold og ernæring for eldre
Kosthold og ernæring for eldre - nettstudier
Ønsker du å bidra til gode matopplevelser, riktig kosthold og verdighet for eldre? Med vår aldrende befolkning vil det være et økende behov for den kompetansen du får fra å studere kosthold og ernæring for eldre.
Matglede er viktig uansett alder, og med riktige grep kan måltidet bli en begivenhet i hverdagen.
De fleste eldre i Norge i dag lever gode liv, men det er dokumentert at det ofte svikter når det gjelder mat og måltider, både på sykehjem og blant hjemmeboende som mottar hjemmesykepleie. Derfor har helse- og omsorgssektoren et stort behov for folk med ernæringskompetanse.
Hva lærer du?
Gjennom tre hovedemner får du kunnskap om grunnleggende ernæringslære, mat og kosthold i befolkningen, og hvordan du kan jobbe for å sikre god ernæring blant eldre.
I disse emnenen lærer du blant annet om:
- Anatomi og fysiologi spesielt relevant for ernæring
- Næringsstoffer og generell ernæringslære
- Matglede og forebygging av underernæring for eldre
Studiet tilbys på nett, og du bestemmer selv om du vil ta det over ett eller to semester.
Frivillig, digital samling
Hvert semester avholdes det en frivillig, digital samling over to dager som du får tilbud om å delta på. På samling vil du få undervisning i sentrale og emnespesifikke temaer, veiledning, delta i gruppearbeid og gjennomføre praktiske øvelser.
Det er en fin arena for å møte og snakke med medstudenter med felles interesseområde, studieadministrasjonen og foreleserne dine.
Samlingene vil være felles for alle emnene som inngår i Kosthold og ernæring for eldre, Grunnleggende ernæring og Kosthold og ernæring for barn. Du vil motta informasjon om samlingen ved starten av hvert semester, og får da mulighet for å melde deg på.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
En kombinasjon av disse emnene er en fin start for deg som vurderer videre ernæringsstudier, og er også nyttig som supplement til den kompetansen eller jobben du allerede har. Du kan også velge å få ett av emnene innpasset som en del avbachelor i ernæring hos oss.
Kunnskap om ernæring er nyttig i alle yrker der man jobber med barn, mat og helse. For eksempel:
- Sykepleier
- Helsefagarbeider
- Sykehjemansatt
- Ernæringskokk eller øvrig kjøkkenpersonale på sykehjem
- Fysioterapeut
- Frisklivsmedarbeider
- Folkehelsekoordinator eller rådgiver innen folkehelse
Opptakskrav/Søknad
Opptakskravet er generell studiekompetanse.
Studiefakta, Tittel m.m
Kurs og videreutdanning, 30 studiepoeng.
Studieplan
- Anatomi, fysiologi og matkunnskap - GERN1101 (10 sp)
- Generell ernæring - GERN1201 (10 sp)
- Kosthold og ernæring for eldre - ERN6070 (10 sp)
Kostnader
Kontakt skolen for informasjon om kostnader.
Hvorfor velge Oslo Nye Høyskole?
Nettbaserte forelesninger
Støttet av lånekassen
Ettertraktet utdanning
Jeg vil vite mer!
Spennende studiemuligheter ved Oslo Nye Høyskole
Oslo Nye Høyskole tilbyr fleksibel utdanning som legger til rette for læringsglede og livslang læring. Oslo Nye Høyskoles samfunnsoppdrag er forskning og utdanning av høy kvalitet. På campus i Oslo eller på nett. Vi er en uavhengig breddehøyskole med...