Kokkfaget
Som kokkelærling i Forsvaret lager du mat til et varierende antall spisegjester, både til hverdags og til fest. Arbeidsplassen kan være på land og på vann.I kokkefaget lærer du å planlegge, forberede og lage mat med tanke på blant annet smak, estetikk, lukt, presentasjon, hygiene og økonomi. Som kokkelærling får du opplæring i bruk og håndtering av råvarer, utstyr og menyoppsett. Forsvaret har moderne kjøkken med topp maskiner og utstyr, gode lokaliteter og meget dyktige fagansvarlige. Som kokk må du kunne sette sammen en meny med flere retter til et komplett måltid. Ulike komponenter som eksempelvis kjøtt og fisk må kunne kombineres med riktig tilbehør til en fullkommen rett. Fullført og bestått læretid fører frem til fagbrev i kokkefaget. Yrkestittel er kokk. Ved å gjennomføre læretiden i Forsvaret får du også mulighet til å benytte Forsvarets gode studietilbud. Du kan også ta generell studiekompetanse som nettstudium og få støtte til andre yrkesrettede kurs i løpet av læretiden. Forsvaret har lærlinger på ulike tjenestesteder over hele landet og på sjøforsvarets fartøy. Antall læreplasser på de ulike tjenestestedene varierer fra år til år, og med det enkelte lærefag, men muligheten for en spennende læreplass er god i Norges største lærebedrift.
Kommende startdatoer
1 tilgjengelig startdato
Forsvarets høgskole
En utdanning i Forsvaret gir deg variert kunnskap, personlig utvikling og militære ferdigheter. Gjennom teori, praksis og refleksjon utvikles du til å bli en spesialist eller offiser. Du kan ta en utdanning hos oss uten å ha vært i Forsvaret...
Highlights