Hundefrisør
Velkommen til hundefrisørutdannelsen på Hadeland
Dyreadferd og behandling er viktig fokus hos oss, slik at du kan møte hunden på en slik måte at den vil være trygg og føle velvære hos hundefrisøren. Vi vil jobbe for at du skal få forståelse for ulike klippe teknikker og hvordan standarder det er for flere ulike raser. Både til utstilling og hverdagsklipp. I tillegg til at hunden skal trives så ønsker vi også at du skal lære hvordan du kan få kunden fornøyd og trekke inn flere kunder til bedriften.
Organisering av studiet
Det er organisert 2 ukesamlinger, slik at det er en ukessamling per halvår og teori på teams slik at det blir i snitt en kveldssamling per måned. Mellom hver samling er det oppgaver som man får tilbakemelding på. Det er praktiske øvelser som kan gjøres hjemme eller ved Dyresenteret.
Oppstart av skoleåret er i august eller januar, og avslutning er i juni eller desember påfølgende år. Det er underveisvurderinger og avsluttende eksamen med avsluttende utdeling av diplom. Det er også mulig å søke studieplass utenom normert opptak. Dette kaller vi praksiskandidat og her følger man opplæring via nettskolen og har friseringsopplæringen direkte hos hundefrisør. Det er dermed større mulighet for individuell tilpassning.
Hele studiet vil bli organisert som nettundervisning med oppgaver til hver uke og veiledning tilknyttet dette. Du vil kunne bruke tidsrammen vi har lagt opp til eller tilpasse det til dine muligheter. Det ligger webinarer/forelesninger på nettskolen hver uke hvor man har oppgaver tilknyttet til disse. Dette skal gi gode signaler på hva som er eksamens relatert og gi en god forberedelse til eksamen. Vi retter og gir kommentarer på disse. I tillegg vil våre forelesere gi opplegg for samlinger med muligheter for å stille spørsmål, delta i studiegrupper og ha muligheter for å samtale med både forelesere og andre studenter. Om du er syk eller liknende så er det mulig å ta igjen. Samlingene ligger ute i etterkant.
Sentrale arbeidsoppgaver
- Hundefrisører må ha kunnskap om ulike dyrearter og anatomi.
Kjenne til ulike klippeteknikker og behov hos rasene.. - Ha god forståelse for dyreadferd og opptrening
- Bistå i bedriftsutviklingen med å se muligheter og være en pådriver til utvikling
- Markedsføre og fremme bedriften.
- Kunne ulike behov hos ulike raser når det gjelder utstilling, evt napping eller klipping
- Være nøye med hygiene og renhold
- God på kundeservice. Være samarbeidsvillig og utadvendt
Hundefrisør medarbeideren skal kunne være med å bistå i ulike bedrifter som har dyrepleie og ha man må dermed ha kunnskap om hvilke behov dyrene har og kunne håndtere dem. Dermed må du også være selvstendig og ha blikk for
forfallent arbeide. Dette jobber vi med å utvikle under utdanningen
Opptak til hundefrisørutdannelsen
Vi tar opp maks 8 elever pr skoleår, slik at studentene får god individuell oppfølging, veiledning og faglig utbytte. Du får både praktisk og teoretisk opplæring, samt leksjoner med klipping for å bli en god og trygg hundefrisør.
Praksis
Vi anbefaler at elevene har praksis ved siden av studiene. Det er også mulig å ha praksis ved dyresenteret i sammen med ansvarlig hundefrisør. Du kan også gjøre praksis hjemme ifra om du har hund eller kjenner noen som har og vil låne bort litt. Vi hjelper også til med å få låne hunder til øvelse.
Dyktige forelesere
Ved FagSenteret møter du lærere og forelesere med lang erfaring innen dyrefag. Du møter hundefrisøren Ann Karin og pedagog Tine Skiaker. Tine har utdannet dyrlegesekretærer og assistenter i 15 år.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Hundefrisører kan jobbe selvstendig, i klinikk, dyrebutikk, kennel osv. Det er behov for utdannede hundefrisører siden det er mange som jobber i bransjen som ikke kan faget og fordi bransjen og behovet er voksende
Opptakskrav/Søknad
Det er ikke krav til å ha klippet hunder før, men det er en fordel om du har erfaring med hund. Kontakt FagSenteret for mer informasjon og hjelp til søknadsprosessen.
Studiefakta, Tittel m.m
Ved fullført og bestått utdanning mottar du diplom som hundefrisør.
Kostnader
Nedbetaling
Kostnaden for utdanningen kan deles over månedsavdrag. Man kan da velge rentefri ordning over 1 år eller søke lån med månedlige avdrag over 3 år.
Hvorfor velge FagSenteret?
Rullerende opptak
Støttet av lånekassen
Kombinere arbeid
med studier
Jeg vil vite mer!
FagSenteret
Ønsker du å ta en yrkesrettet utdanning innen salg og service? Ved FagSenteret kan du utdanne deg til blant annet butikkleder og dyrlegesekretær. FagSenteret baserer sin undervisning på nettstudie, slik at du kan studere ved siden av jobb. FagSenteret er...