Dyrefagutdanning (Kombinasjon)
Dyrefagutdanning - Kombinasjon
Kombiner vår Hundeinstruktørutdanning og Dyrefagarbeider kurset for å få den ultimate pakken. Utdanning dekker en hel rekke viktige fag. Tilbudet passer perfekt til deg som ønsker å styrke kompetansen din innenfor trening og arbeid med dyr og deg som ønsker å bli dyrefagarbeider.
Om utdanningen
Dyrefagutdanning passer for deg som ønsker både praktisk og teoretisk kunnskap. Mesteparten av den teoretiske undervisningen vil foregå på nett hvor du vil få tilgang til videoleksjoner og forum hvor du kan snakke med andre medstudenter og forelesere. I undervisningen blir hund hovedsakelig brukt som modelldyr. Det vil også trekkes inn eksempler fra andre arter som katt, kanin, gnagere og eksotiske dyr.
Praksissamlinger
I løpet av skoleåret er det tre praksissamlinger, hvor samlingene varer over en langhelg. Det er i tillegg en helg satt opp til eksamen. Du velger selv om du vil ta praksis i Bergen, Oslo eller Troms (Malangen). Du kan fint ha med din egen hund til å trene med, men dette er ingen krav.
Praksissamlingene vil vektlegge praksisøkter både med hund og menneske. Det vil si at studentene kommer til å øve på å "trene" eller instruere hverandre, og de kommer til å trene hund. Det vil være forskjellige øvelser hvor du får øvd deg på trenerferdigheter.
Eksamensforberedende kurs
Inkludert i Dyrefagarbeider kurset i denne utdanningen er eksamensforberedende kurs. Her vil det bli lagt vekt på de sentrale verdiene og kjerneelementene i faget, og foreleserne bruker sin egen erfaring fra skriftlig eksamen. Du får veiledning og tips til eksamensdagen.
Opptakskrav/Søknad
Opptakskrav
Det er ingen direkte opptakskrav, men skolen vurderer søkerne ut ifra antall plasser, motivasjon og ambisjoner. Utdanningen krever at du er engasjert og motivert til å studere, og at du har selvdisiplin til å jobbe jevnt og trutt hele året. Det er ikke krav til lang erfaring, det viktigste er at du er ivrig på å tilegne deg kunnskap og klar for å utfordre deg selv!
Utdanningens oppbygning
Moduler og kursbevis
Utdanningen består av til sammen 5 ulike moduler:
- Dyreatferd og trening
- Kunderelasjon og kommunikasjon
- Etologi og avl
- Dyrehelse
- Dyrenæringen
Deltakere på hundeinstruktør får utdelt kursbevis når følgende er fullført:
- Ha 100% oppmøte på praksis*
- Bestå alle innleveringer
- Bestå teoretisk og praktisk eksamen
Eksamen
Eksamen er todelt, med en dag teori og en dag praksis:
Del 1 - teori
består av 4 teorioppgaver, disse sendes ut 48t før eksamen. En av disse skal presenteres på eksamensdag (5 min presentasjon) og de 3 andre oppgavene skrives ut og leveres til sensor. Utfra disse 4 oppgavene og alle kompetansemålene, vil det være en 20min fagsamtale, her kan sensor stille spørsmål for å avgjøre elevens kompetanse.
Del 2 - praktisk trening
Ved oppmøte eksamensdato trekkes en øvelse man skal lære en ukjent hund.
Her deles elevene inn i grupper på inntil 4 personer. Hver elev gis 30 min til å forberede øvelsen og skrive en kriterieplan. Medelever og og 2 sensorer skal observere eksamenskandidaten som trener sin gitte øvelse (5 min).
De andre elevene og sensorene gir tilbakemelding til treningen og en kort fagsamtale rundt øvelsen og treningen som ble presentert. Målet her er ikke å nødvendigvis å oppnå ferdig øvelse, men at kompetansemålene vises i elevens valg og arbeid.
Kostnader
Pris for kurset: 42 000 kr
I tillegg til studiets kostnad er du også selv ansvarlig for kostnader til transport og overnatting på praksissamlingene.
Jeg vil vite mer!
Dyrefag AS
Er du opptatt av dyrevelferd og har et ønske om å jobbe med dyr? Dyrefag AS tilbyr bred utdanning i dyrefag. Tilbudet passer perfekt til deg som ønsker å styrke kompetansen din innenfor trening og arbeid med dyr og deg som ønsker å bli dyrefagarbeider.
Om Dyrefag AS
Dyrefag AS er et samarbeid mellom Fjellanger Hundesenter og Dyreatferdssenteret, hvor alle de ansatte hver for seg har jobbet med utdanning i flere år. I 2024 vil de første elevene fra videregående skole i dyrefag bli dyrefagarbeidere med fagbrev. De har fullført 2 år på skole og 2 år i lære. Dyrefag AS tilbyr utdanning til de som ikke går på videregående skole, men som ønsker å bli dyrefaglært.
Skolens visjon
Dyrefag AS ønsker å dele sin kompetanse for å styrke god dyrevelferd for framtiden ved å tilby gode utdanningsmuligheter til de som jobber med dyr. Videre veileder de studenter som ønsker fagbrev i dyrefaget.
Skolen har som formål å fremme god dyrevelferd ved å ha fokus på treningsmetoder og håndtering som skaper positive og behagelige opplevelser for dyr og mennesker.
Dyrefag AS har bred kompetanse og erfaring fra ulike fagområder. De bruker moderne, etiske og vitenskapelig dokumenterte metoder. De har som mål å alltid forbedre seg, være oppdatert og tilegne seg ny kunnskap.
Skolens utdanninger
Dyrefag AS tilbyr hovedsakelig dyrefagutdannelse, men gir deg muligheten til å velge hvor mye nettbasert og hvor mye praktisk læring du ønsker. De tilbyr også et eget eksamensforberedende kurs du kan ta, enkeltstående eller sammen med de andre utdanningene. Valget er ditt!