Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Filtrer etter
Fagområde
Folkehøgskole
Sted
Utdanningsform
Vis alle filter
Viser 1-8 av 8 treff
Annonser

Populære kategorier

Artikler innen Folkehøgskole

Vurderer du å begynne på en folkehøgskole?

Et år på folkehøgskole er en fantastisk erfaring som gir deg spennende opplevelser, ny kunnskap, og ikke minst venner for livet. Her får du muligheten til å utvikle dine evner og interesser samtidig som du blir bedre kjent med deg selv. Ett år på folkehøgskole kan være starten på en fremtidig karriere. Gode lærekrefter og moderne utstyr står til din disposisjon, og mulighetene er uendelige.

Folkehøgskole – et minne for livet

Menyen av fag som folkehøgskolene tilbyr er unik. Det tilbys linjer innen alt fra web, grafisk, multimedia, produktdesign, billedkunst, keramikk, musikk, dans og drama, foto, journalistikk, baker, helse, psykologi, riding, friluftsliv, off-piste, klatring, dykking, fotball, reiseliv, fredskorps og FN-linje. Med andre ord, noe for enhver smak! I tillegg til linjefaget velger elevene også flere valgfag, samt at det arrangeres større prosjekter, turer og fag hvor hele skolen deltar. Hvert år reiser de ulike linjene på studietur. Disse turene kan gå både til innland og utland, alt fra Stord og Galdhøpiggen til Australia, Bali, eller kanskje USA og New York. Turene er ofte en del av opplegget til den retningen man har valgt.

Etter ett år på folkehøgskole er det lettere å se hvor man skal - og hvem man er. Du får mulighet til å fordype deg i dine interesser, og tid til å prøve ut nye. Kanskje får du styrket troen på hva du vil jobbe videre med, eller kanskje oppdager du hva det er du virkelig har talent for. Ett slikt år vil være av spesielt høy verdi for de av dere som ønsker å gå videre med en utdanning der opptak krever erfaring og arbeidsprøver.

Internatliv

På en folkehøgskole bor elevene på internat hvor man deler rom, kjøkken og bad, og utvikler vennskap for livet. Normalt bor man sammen med en annen elev, men det er også mulighet for enkeltrom. Skolene legger alt til rette for at du skal trives og ha ett fantastisk år. Året starter ofte opp med en bli kjent-tur eller en bli kjent-uke, og det blir raskt et godt sosialt miljø. Du skaper deg ett nettverk som kan være verdifullt senere i livet, både i jobbsammenheng og privat.

De fleste folkehøgskoler har pc og internett-tilgang på internatet. I tillegg tilbys ofte andre fasiliteter som idrettsmuligheter eller "verksteder" for praktisering av hobbyer.

Folkehøgskole

Fakta om folkehøgskoler

I Norge finnes det i dag omlag 80 ulike folkehøgskoler. De er alle eksamensfrie, tilknyttet internater, og de fleste eies og drives av organisasjoner. Undervisningen er gratis, og du betaler kun for kost og losji. Prisen ligger på mellom 50.000 og 90.000 kroner, noe du får dekket gjennom stipend (33.160,-) og lån fra Statens Lånekasse. Når skoleåret er fullført vil 40 prosent av lånet bli gjort om til stipend. Som norsk statsborger gjelder også de samme rettighetene til lån og stipend hos Statens Lånekasse dersom du skulle ønske å studere på en folkehøgskole i et annet nordisk land.

Ett år på norsk folkehøgskole gir to tilleggspoeng du tar med deg dersom du skal søke høyere utdanning. Du vil også få utdelt vitnemål med oversikt over de fag du har tatt, samt eventuell arbeidsmappe med arbeidsprøver.

Folkehøgskolene har ingen søknadsfrist. Du kan dermed søke opptak helt frem til skolestart. Dette innebærer prinsippet om førstemann til mølla, og det lønner seg å være ute i god tid. Opptaket starter 1.februar hvert år, og man har normalt mellom en til to uker på å takke ja eller nei etter du har fått svar fra skolen.

De norske folkehøyskolene er delt i to hovedretninger, hvor den ene er basert på et kristent livssyn (rundt 30 skoler) mens de resterende er friskoler uten religion som basis for undervisningen.