Kreftsykepleie - Videreutdanning
Videreutdanning i kreftsykepleie
På videreutdanning i kreftsykepleie utdannes reflekterte og faglig oppdaterte kreftsykepleiere som kan utøve sykepleie til pasienter med kreft innenfor og utenfor institusjon, og også bistå deres pårørende.
Kreftsykepleieren møter pasienter og deres pårørende i alle faser av en kreftsykdom. Når helbredende behandling av pasienten ikke lenger er mulig har kreftsykepleieren en sentral rolle ved å lindre plagsomme symptomer og gi omsorg ved livets slutt.
Studiet bidrar til å utvikle evnen til å skape gode relasjoner hvor mennesker blir møtt, sett og bekreftet.
Dette studiet tilbys også i Oslo.
Hvem er studiet for?
For sykepleiere som jobber med eller ønsker å jobbe innen kreftomsorg i sykehus eller kommunehelsetjenesten. Studiet er også aktuelt for sykepleiere som arbeider med veiledning, informasjon og undervisning om kreft.
Viktig med oppdatert kunnskap
Kreft er en alvorlig sykdom som påvirker helse- og livssituasjonen i stor grad. Kort liggetid i sykehus gir behov for økt kompetanse på alle nivå i helsetjenesten. Oppdatert kunnskap innen kreftomsorg er viktig når sykepleiere i selvstendig arbeid og i samarbeid med andre faggrupper skal gjøre vurderinger og fatte beslutninger på et faglig, rettslig og etisk holdbart grunnlag. I følge Helse- og omsorgsdepartementet skal tjenester som utøves være virkningsfulle, trygge og styrke brukerperspektivet. Tjenestene skal være samordnet, preget av kontinuitet og god samhandling på tvers av fag og nivåer der ressursene utnyttes på en god måte.
Som kreftsykepleier kan du jobbe med:
- Forebygging av kreftsykdom
- Kreftpasienter med ulike kreftdiagnoser i alle aldersgrupper, inkludert barn med kreftsykdom
- Kreftpasienter i ulike faser: utredning, behandling, rehabilitering, lindrende og terminal fase
- Andre alvorlig og / eller kronisk syke
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Det vil være mulig å bygge på 90 studiepoengs videreutdanning med 30 studiepoengs masteroppgave som resulterer i mastergrad 120 studiepoeng.
Opptakskrav/Søknad
- Fullført bachelor i sykepleie fra høgskole/universitet
- Autorisasjon som sykepleier
- To års relevant yrkespraksis (100% stilling eller sammenlagt tilsvarende 100% stilling) etter fullført utdanning
For søkere med utenlandsk helsefaglig utdanning er det kun arbeidserfaring etter innvilget norsk autorisasjon som blir vurdert.
Kostnader
Kontakt skolen for informasjon om kostnader.
Hvorfor velge VID Bergen?
Lang erfaring
Ettertraktet utdanning
Tett på arbeidslivet
Jeg vil vite mer!
VID vitenskapelige høgskole
VID er spesialister på utdanning av mennesker til omsorgsyrker. Blir du en student hos oss vil du bli en del av et tett og sosialt læringsmiljø, med engasjerte og erfarne lærere. Studiemiljøet ved VID Bergen er faktisk kjent som et...