Barsel- og barnepleie
Barsel og barnepleie
Er du interessert i en videreutdanning? Har du lyst til å lære mer om fødsel- og barseltid og barnesykepleie?
Hva lærer du?
Barsel- og barnepleieutdanningen gir deg kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse innen temaer som omfatter fødsel- og barseltid, det friske og det syke nyfødte barnet, og oppfølging av friske og syke barn fra 0-18 år. Du vil etter endt utdanning kvalifiseres for bl.a. arbeid på føde- og barselavdelinger, barneavdelinger, i kommunehelsetjenesten, i ulike institusjoner og andre arbeidsplasser med barn involvert.
Organisering av studiet
Studiet er et deltidsstudium på 60 studiepoeng over 2 år med fysiske samlinger og noe nettstøtte. Studiet er inndelt i ulike emner. Det er ulike former for obligatorisk arbeidskrav i hvert emne. Studiet avsluttes med et skriftlig hovedprosjekt med en påfølgende muntlig presentasjon. Praksis er inkludert i studiet med en varighet på 12 uker; 4-5 uker ved barselavdeling, 4-5 uker ved fødeavdeling og 2-4 uker ved barneinstitusjon. Alle studenter som fullfører og består utdanningen, vil få vitnemål med gradsbenevnelsen "Vocationel Diploma", på norsk, fagskolegrad.
Oppbygging av studiet
Studiet bygger på nasjonal plan utarbeidet av Nasjonalt fagskoleråd.
- Emne 1: Felles grunnlag for fagskoleutdanningene i helse- og sosialfagene
- Emne 2: Svangerskapet
- Emne 3: Fødsel- og barseltid
- Emne 4: Det premature barnet
- Emne 5: Barnesykepleie
- Emne 6: Hovedprosjekt
Kommende startdatoer
Opptakskrav/Søknad
1. Opptakskrav til fagskolen er:
a) Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev, svennebrev eller vitnemål fra relevant yrkesutdanning. Informasjon om hvilke kompetanser som gir rett til opptak på den enkelte utdanning finnes i de enkelte studieplaner.
b) Søkere som er 23 år eller eldre i opptaksåret, kan tas opp på grunnlag av tilsvarende kompetanse som i a) etter gjennomført realkompetansevurdering. Ved opptak med bakgrunn i realkompetanse, må søkeren fremlegge dokumentasjon på realkompetanse tilsvarende de ordinære opptakskravene.
c) For enkelte studier kan studiekompetanse være opptaksgrunnlag.
2. For enkelte studier kan det være avvikende opptakskrav. Det henvises til de respektive studieplaner.
3. Søkere som ikke har dokumentert fullført og bestått fag- eller svenneprøve innen fristen for å sende inn dokumentasjon, og som derfor ikke er kvalifisert for opptak, kan få opptak til fagskoleutdanning dersom de kan dokumentere at de skal gjennomføre fag- eller svenneprøven i løpet av det påfølgende semesteret. Studieplassen gis på vilkår av bestått prøve.
4. Søkere som har fått opptak uten bestått fag- eller svenneprøve, kan ikke reservere studieplassen jf. §2-12.
5.Studenter med opptak på visse vilkår som ikke oppfyller opptakskravene i løpet av første semester etter opptak, mister studieplassen og studieretten.
Studiefakta, Tittel m.m
60 studiepoeng vil gi graden Fagskolegrad ved fullført og bestått utdanning.
Jeg vil vite mer!
Hva er en fagskoleutdanning?
THYF tilbyr i dag høyere yrkesfaglig utdanning innen sju ulike utdanningsområder. Våre områder er: Bygg og anlegg Elektro Havrommet Mat og reiseliv Teknologi Ledelses- og verktøyfag Vi tilbyr både stedbaserte og nettbaserte utdanninger. Våre studiesteder ligger i Rørvik, Levanger, Steinkjer,...
Les mer og vis alle utdanninger ved Trøndelag høyere yrkesfagskole