Intensivpleie
Intensivpleie
Intensivpleie er et viktig bidrag for å imøtekomme helsetjenestens behov for å heve kompetansen til helsefagarbeidere slik at de kan være delaktig i intensivpleie og overvåkning av voksne pasienter.
Om utdanningen
Intensivpleie er en ny og spennende utdanning! Intensivpleie er et viktig bidrag for å imøtekomme helsetjenestens behov for å heve kompetansen til helsefagarbeidere slik at de kan være delaktig i intensivpleie og overvåkning av voksne pasienter.
Emner i studiet (totalt 60 stp)
- Etikk, kommunikasjon og samhandling
- Smittevern og infeksjonsforebygging
- Akutt kritisk sykdom og skade
- Intensivpleie
- Praksis*
(Totalt 16 uker: del 1: 8 uker er vår 2. semester, del 2: 8 uker er vår 4. semester) - Hovedoppgave
* Praksis Del 1 og Del 2 kan gjennomføres på: Intensiv, overvåking, intermediær, forsterket observasjonsseng på avdeling og postoperativ. En av praksisperiodene skal gjennomføres på intensiv eller en annen overvåkingsenhet. Fagskolen godkjenner praksisplassen.
Målet med studiet
Studiet skal utdanne reflekterte yrkesutøvere med spisskompetanse knyttet til pleie og omsorg til pasienter med akutt og/ eller kritisk sykdom.
Samarbeid med sykehus
Fagskoleutdanningen er primært utarbeidet i samarbeid med; Sykehuset Østfold Kalnes og Fagskolen i Viken. I tillegg har Akershus universitetssykehus HF, Vestre Viken HF, Sykehuset Innlandet, Universitetssykehuset Nord-Norge HF, Haukeland universitetssykehus, Sørlandet sykehus og Fagforbundet vært deltakende i utviklingen og kvalitetssikret innholdet.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Helsefagarbeider med en slik spisskompetanse kan inngå i team og være delaktig i arbeidet med intensiv- og overvåkningspasienter.
I takt med stigende gjennomsnittsalder og økt mulighet for avansert behandling i og utenfor sykehus, vil helsefagarbeidere med videreutdanning i intensivpleie ha etterspurt kompetanse for arbeid fortrinnsvis i spesialisthelsetjenesten på bla. intensivavdelinger, postoperativ avdeling, overvåkningsavdelinger, men også prehospital, i helsehus og i hjemmebaserte tjenester.
Opptakskrav/Søknad
a) Relevant fagbrev og autorisasjon innen helsearbeiderfaget, og
b) 2 års relevant yrkeserfaring.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagbrev etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden i Samordna opptak, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.
Dette studiet krever politiattest. Etter du har fått studieplass og takket ja til studieplassen, må du søke politiattest.
Aktuelle fagbrev
- Fagbrev som helsefagarbeider eller vitnemål som hjelpepleier
Relevant arbeidserfaring fra:
- Spesialisthelsetjenesten f.eks. somatisk sengepost, observasjonspost, akuttmottak på sykehus
- Kommunehelsetjenesten; Kommunal akutt døgnenhet (KAD).
Studiefakta, Tittel m.m
Fagskoleutdanning i intensivpleie, 60 studiepoeng. Utdanningen er nettbasert med samlinger.
Undervisning: Studiet har 80% tilstedeværelse i hvert emne. Dette gjelder fysiske samlinger på skolen.
Kostnader
Kontakt skolen for informasjon om kostnader.
De aller fleste studier hos oss gir rett til lån og stipend i Lånekassen.
Jeg vil vite mer!
Fagskolen i Viken
Skreddersydde studieløp som ruster deg for fremtidens for arbeidsmarked Fagskolen i Viken tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning som ligger på nivå over videregående opplæring. Våre utdanninger er korte og yrkesrettede som bygger på fag-/svennebrev, autorisasjon eller lang relevant yrkespraksis. I dag...