Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Søk utdanning 👉
Forkurs

Kunst og Uttryksterapi Introduksjonskurs: Regenerativ ledelse for en regenerativ fremtid

Varighet
3 dager
Undervisning
Heltid/deltid
Pris
3 400 NOK Momsfritt
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
3 april, 2025 Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 01.03.2025
Undervisningsspråk
Norsk
Varighet
3 dager
Undervisning
Heltid/deltid
Pris
3 400 NOK Momsfritt
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
3 april, 2025 Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 01.03.2025
Undervisningsspråk
Norsk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Kunst og Uttryksterapi Introduksjonskurs: Regenerativ ledelse for en regenerativ fremtid

Kunst og uttrykksterapi Introduksjonskurs Regenerativ ledelse for en regenerativ fremtid

Er du en leder, veileder eller støttespiller i et team?

Hender det at du også brenner lyset i begge ender? Mens du kjenner på uro over hva som skjer med natur og klima?

Ord som tilstedeværende, bærekraftig og regenerativ ledelse tiltaler deg, men har kanskje så langt hatt lite relevans?

Gjennom kunst og uttrykksterapeutiske metoder

På dette tredagers forkurset vil du bli invitert til å dykke ned i regenerativ ledelse på en dypt relasjonell og samskapende måte. Det handler om at vi finner næring til både oss selv og den levende sjelfylte verden vi alle er del av. Ved å innlemme det som skjer i samspillet mellom indre og ytre natur, kan vi finne nye veier i vårt praktiske arbeide i verden.

Studier peker på høye nivåer av utbrenthet blant dem som arbeider med både helse og bærekraft. Begge grupper peker på at de føler en avstand mellom det de jobber for, det de er i stand til, og det de opplever i samfunnet generelt. Per Espen Stoknes og Anne Solgaard vil bygge på sin omfattende erfaring og lidenskap for både den menneskelige og den mer-enn-menneskelige verden, for å utforske våre relasjoner og hjelpe deg å gjenfinne en dypere motivasjon i hverdagen.

Med ledelsesfilosofi og økopsykologi som utgangspunkt, og kunst- og uttrykksmetoder som vår verktøykasse, vil vi utforske de nyanser av indre og ytre bærekraft som er relevant for deg. Sammen vil vi utforske hva regenerativ ledelse kan bety i praksis for oss personlig og i samfunnet. Gjennom regenerativ ledelse og kunst- og uttrykksmetoder vil vi finne nye veier for å knytte personlige endringer til globale endringer. Ved å utvikle vår fysiske, emosjonelle og mentale bevissthet vil vi bruke en «lav ferdighet – høy sensitivitet”- tilnærming for å fremme trivsel for alle. Du trenger ikke «kunne tegne» eller «kunne danse».

Bli med for å utforske hvordan kunst- og uttrykksmetoder kan åpne dører til regenerativ ledelse, om det er innen helse- eller organisasjons-arbeid. Vi  gjenoppdager vår forbindelse til oss selv, hverandre og naturen i en verden som krever ny næring til arbeidet med både bærekraft og fornyelse.

Vil du prøve?
Velkommen til workshop og introduksjon. Den retter seg mot deg som ønsker å møte deg selv i kunst sammen med andre i en gruppe. Vi møtes i tre dager. Vi jobber med ulike kunstneriske språk og uttrykk og det kreves ingen spesielle forkunnskaper.

DETALJER:Dato/tid:

3 april – 5 april 2025

Torsdag: kl 09-16

Fredag: kl 9-16

Lørdag: kl 9-16

Løpende påmelding, frist 1. mars 2025

Lærere:

Per Espen Stoknes NIKUT

Om Per Espen Stoknes

Førsteamanuensis og co-leder for BI Senter for Bærekraft og Energi, samt TED Global Speaker. Utdannet psykolog med dr. grad i grønn økonomi. Han er med-grunnlegger av flere miljøteknologiselskaper, og har lang erfaring som foreleser samt bedriftsrådgiver innen scenario-baserte strategier. Hans siste bok er Grønn Vekst – En sunn økonomi for det 21.århundre, mens Det vi tenker når vi prøver ikke tenke på global oppvarming (2017) var utgangspunktet for hans TED-talk som er sett over 3,4 millioner ganger. Han har også vært møtende stortingsrepresentant 2017-2021 som vara for MDG Oslo, og utpekt av EU-kommisjonen som medlem av Europa Horizon Mission Board for Climate and Societal Transformation to 2030. Han er fullt medlem i Romaklubben, og i 2022 ledet han arbeidet med, og var medforfatter av, boken Earth For All på nå 6 språk, sammen med bl.a. Sandrine Dixson-Decléve, Johan Rockström, og Jørgen Randers.

Om Anne Solgaard 

Daglig leder for Rhea AS. MSc i Holistic Science og kunst og uttrykkspedagog.

Anne er en pådriver for regenerativ ledelse for bedrifter, organisasjoner og på personlige nivå. Til daglig hjelper Anne bedrifter og organisasjoner innen bygge- og eiendomssektoren å ta grep for å gjøre bærekraft til sin kjernevirksomhet. Hun har en bred og variert bakgrunn, med over 25 års erfaring fra norsk næringsliv, internasjonale og regionale organisasjoner, inkludert UNEP i Paris og ICIMOD i Nepal. Anne er sertifisert i Movement Based Expressive Arts fra Tamalpa Institute i California, er trent i Teori-U ved MIT/Presencing Institute, og i Social Presencing Theater, en metode for å utforske relasjoner og komplekse sammenhenger gjennom tilstedeværelse og kroppslige uttrykk. Hun har mangeårig praksis i dans, yoga og meditasjon.

Sammen med Per Espen er Anne sterkt engasjert i arbeide for regenerativ økonomi og ledelse, noe som blant annet kommer til utrykk gjennom deres felles engasjement i Amazonas og samarbeidet med Fundacion Pachamama i Ecuador.

Hennes motto, «Når vi er hjemme i kroppen, kan vi skape de endringene vi ønsker å se i verden», reflekterer hennes tro på at personlig praksis er avgjørende for å drive frem endring for hver og en og i samfunnet. Bilde: Finn Ståle Felberg

Sted:

Sagene Samfunnshus /Kristiansands gate 2, 0463 Oslo

Pris:

kr 3 400, –

Påmelding er bindene. Ved frafall grunnet sykdom tilbakebetales 50% av kursavgiften ved innsendt legeerklæring.

Info

Dette kurset er er obligatorisk for opptak til Kunst- og Uttrykksmetoder i Terapi og EXIT utdanningen ved NIKUT

For kontakt eller mer informasjon om Kunst og Uttryksterapi Introduksjonskurs: Regenerativ ledelse for en regenerativ fremtid, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

3 april, 2025

  • Klasserom
  • Oslo
  • Norsk
  • Søknadsfrist: 01.03.2025

Hvorfor velge Norsk Institutt for Kunstuttrykk & Kommunikasjon?

Ettertraktet utdanning

Lang erfaring

Kombinere arbeid

med studier

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Kunst og Uttryksterapi Introduksjonskurs: Regenerativ ledelse for en regenerativ fremtid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Norsk Institutt for Kunstuttrykk & Kommunikasjon
Oslo

NIKUT

Norsk Institutt for Kunstuttrykk og Kommunikasjon (NIKUT) er en stiftelse opprettet i 1993. Instituttets formål er å fremme kunst- og uttrykksmetoder i terapi i Norge og stimulere og utvikle samarbeidet med undervisningsinstitusjoner i Norden, Europa og USA. Instituttet vil også...

Les mer og vis alle utdanninger ved Norsk Institutt for Kunstuttrykk & Kommunikasjon

Highlights