Familieterapi og systemisk praksis
Familieterapi og systemisk praksis
Jobber du med mennesker og ønsker å utvide din kompetanse på områder som par- og familieterapi, relasjonsarbeid, nettverksarbeid, veiledning eller krisehåndtering? Da kan vår profesjonsbaserte videreutdanning på deltid være noe for deg.
Målgruppe
Målgruppene for studiet er profesjonsutøvere som arbeider med barn, unge, eldre, enkeltpersoner, par, familier og grupper innen familievern, barnevern, nav, psykisk helsevern, rusfeltet, pedagogiske institusjoner og helseinstitusjoner, veiledning i ulike sammenhenger og personal- og organisasjonsarbeid.
Hvorfor velge denne videreutdanningen?
- Tett oppfølging fra lærere
- Stimulerende og tverrfaglig studiemiljø
- Tett samarbeid med praksisfeltet
- Lang og bred erfaring i fagfeltet
- Sentral beliggenhet
To studieretninger
Studentene velger studieretning ved søknad om opptak til systemisk praksis eller par- og familieterapi. Valg av studieretning er knyttet til studentenes egen praksis i studietiden, det vil si at studentenes praksis må oppfylle krav til innhold i valgte studieretning.
Studieretning 1 Systemisk praksis
Praksis foregår i ulike typer arbeid som rådgivning og veiledning, gruppeledelse, teamarbeid, nettverksarbeid, organisasjonsarbeid, pedagogisk arbeid, kompetanseutvikling og ulike former for krisehåndtering, støttesamtaler, tilrettelegging, bistand- og pårørendearbeid, med barn, unge, eldre, enkeltpersoner, foreldre, familier og grupper.
Studieretning 2 Par- og familieterapi
Praksis foregår i terapi og terapeutisk arbeid med barn, unge, eldre, enkeltpersoner, par, foreldre, familier og grupper.
Klinisk profesjonsbasert videreutdanning
Videreutdanningen er samlingsbasert og bygger videre på bachelorgrader innenfor helse-, sosialfaglige- og pedagogiske studier eller tilsvarende. Studiet er nært knyttet til studentens egen praksis før og under studiet. Det er krav til at studentene har praksis og veiledning gjennom hele studiet.
Praksis
Studentens praksis skal være en profesjonell virksomhet der studenten over tid kan planlegge og lede arbeid med utgangspunkt i et systemisk perspektiv. Med systemisk perspektiv menes her arbeid som bygger på teori og metodikk som det undervises i på studiet. I tillegg til studentenes praksissteder, har skolen noen praksisplasser som studentene kan søke på fra og med andre studieår.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Karrieremuligheter
Studiet kvalifiserer til stillinger innenfor barnevern, familievern, psykisk helsevern, nav, pedagogiske institusjoner og helseinstitusjoner som krever kompetanse på høyere grads nivå. Det omfatter stillinger hvor hovedarbeidsoppgaver er terapeutisk arbeid med barn, unge, enkeltpersoner, par og familier samt stillinger knyttet til veiledning, personal og organisasjonsarbeid, veiledning av profesjonsutøvere og deltakelse i tverrprofesjonelt samarbeid.
Videre studier
Fullført videreutdanning gir mulighet for innpass for de to første årene og opptak direkte på 3. studieår på master i familieterapi og systemisk praksis.
Opptakskrav/Søknad
Opptakskrav
- Bachelor i helse- og sosialfag. Tilsvarende utdanningsløp blir vurdert.
- To års relevant klient/brukerettet yrkespraksis i hel stilling etter endt bachelor. Deltidsstillinger regnes om til heltid.
- Søker skal være i relevant praksis i studietiden og fylle ut vedlegget for praksis.
- Du har også mulighet til å søke på grunnlag av realkompetanse.
Dokumentasjonskrav
Følgende må lastes opp i søknadsweb når du søker:
- Vitnemål fra bachelorgrad
- Last ned vedlegg for familieterapi og systemisk praksis. Vedlegget er en avtale mellom søker og arbeidsgiver som beskriver arbeidsoppgaver og valg av studieretning.
- Signert arbeidsattest(er) som inneholder fra dato og til dato, hvor du har jobbet og stillingsprosent.
Krav om norskferdigheter
Søkere med utenlandsk utdanning må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper i Forskrift om opptak til høgre utdanning
Studiefakta, Tittel m.m
Videreutdanning på høyere nivå, 60 studiepoeng.
Kostnader
Kontakt skolen for informasjon om kostnader.
Hvorfor velge VID Stavanger?
Lang erfaring
Ettertraktet utdanning
Tett på arbeidslivet
Jeg vil vite mer!
VID vitenskapelige høgskole
Misjonshøgskolen har blitt til VID Stavanger. VID Stavanger er akkreditert av NOKUT og godkjent av Kunnskapsdepartementet som vitenskapelig høgskole (2008). Høgskolen har studietilbud på universitetsnivå i kristendom, teologi, religion, globalsering, samfunnsfag, kultur og interkulturell kommunikasjon. VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal...