Husdyrfag - velferd og produksjon
Er du interessert i dyr, dyrevelferd eller hvordan vi skal produsere maten vår i framtida? Eller har du lyst til å være med på å utvikle morgendagens landbruk? Da er dette studiet for deg.
Samfunnet vårt gjennomgår store endringer og matvaresikkerhet blir stadig viktigere. Hvordan vi produserer maten vår og hva vi ser på som god dyrevelferd - både for produksjonsdyr og kjæledyr - er i stadig utvikling. Ny teknologi, som for eksempel roboter, virtuelle gjerder, droner og big data, gir nye muligheter og fører til smartere matproduksjon. Samtidig gjør klimaendringer at landbruket utfordres til å finne nye og mer klimavennlige løsninger.
Kunnskap om dyr, dyrevelferd, teknologi og klima blir dermed viktig for at vi i framtida skal kunne produsere trygg mat og nok mat på en bærekraftig måte.
Studiet gir kompetanse for arbeid innen
- rådgivning- og konsulenttjenester
- utviklings- og informasjonsarbeid
- driftsledelse
- innovasjon og entreprenørskap
- planlegging og mekanisering av bygninger for husdyr
- eget husdyrhold
- undervisning (dersom du i tillegg har pedagogikk)
Kandidater fra husdyrstudiet jobber f.eks. i bedrifter innen dyrehold eller matproduksjon, i landbrukets fagorganisasjoner, i offentlig forvaltning (Statsforvaltere, kommuner, landbruksdirektoratet, m.fl.), hos fôr- og utstyrsleverandører til landbruket, på eget gårdsbruk, på naturbruksskoler og i frivillige organisasjoner .
Kommende startdatoer
Få en påminnelse
Nord universitet
1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal....