Digital innholdsproduksjon
Fagskoleutdanning i digital innholdsproduksjon
Jobbe som innholdsprodusent? På dette ettårige fagskolestudiet får du praktisk kompetanse innen produksjon og distribusjon av innhold til digitale plattformer og sosiale medier.
Om utdanningen
På digital innholdsproduksjon får du kunnskap om visuell historiefortelling. du lærer å ta i bruk ulike virkemidler for å formidle et budskap til en mottaker. Dette kan være å informere om noe, promotere en tjeneste eller et produkt, eller for å bygge en merkevare.
Utdanningen legger særlig vekt på at du skal utvikle produksjonsferdigheter innen foto, film, klipp og lyd. Du vil få arbeide både med praktiske øvingsoppgaver og reelle caser. Slik lærer du å planlegge og gjennomføre en produksjon med et strategisk mål, eller som skal utløse en bestemt handling hos mottakeren.
I løpet av studietiden lærer du blant annet om:
- Foto, film, dramaturgi og klipp
- Sosiale medier og digital analyse
- Historiefortelling og tekstproduksjon
- Strategi, markedsplaner og merkevare
Studiet lærer deg å jobbe ut fra en kundes behov, og å utvikle visuelle budskap til ulike målgrupper og digitale plattformer. Du opparbeider deg en forståelse for hvilke medier du bør kommunisere gjennom, samt hvor og når innholdet bør distribueres for å få ønsket effekt. I tillegg lærer du å analysere og måle effekten av innholdet som publiseres.
Innholdsmarkedsføring er i vinden som aldri før. Stadig flere bedrifter er på utkikk etter dyktige innholdsprodusenter som kan produsere variert og spennende innhold, som treffer og engasjerer målgruppen.
Studiet egner seg både som en selvstendig utdanning og som en tilleggsutdanning, for deg som ønsker å bygge videre på en fagskole-, bachelor- eller mastergrad. Utdanningen kan også passe for deg som har jobbet i noen år, og som ønsker å lære mer om innholdsproduksjon og historiefortelling.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Det er en stor etterspørsel etter digitale innholdsprodusenter i dagens arbeidsmarked.
Du vil i løpet av studiet utvikle tekniske produksjonsferdigheter og strategisk forståelse, som vil gjøre deg til en ettertraktet ressurs i flere bransjer.
Etter fullført utdanning kan du blant annet søke jobb i:
- Mediehus
- Kommunikasjonsbyrå
- Markeds- og kommunikasjonsavdelinger
Opptakskrav/Søknad
For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:
- Generell studiekompetanse
- Fullført og bestått videregående opplæring
- Fagbrev/svennebrev
ELLER
Realkompetanse for fagskole:
- Du må fylle minimum 23 år i løpet av opptaksåret
- Dokumentere arbeidserfaring, utdanning og/eller praksis tilsvarende fullført videregående utdanning, som beskrevet nedenfor. Noen studier krever relevant arbeidserfaring, utdanning og/eller praksis, dette står på studiesiden til hvert enkelt studium.
- Dokumentere tilstrekkelige ferdigheter i norsk (eller annet nordisk språk).
Studiefakta, Tittel m.m
Fagskoleutdanning, 60 studiepoeng.
Kostnader
Lånekassen
Studiet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
Pris per semester: 57 100 kr
Hvorfor velge Kristiania ?
Relevante gjesteforelesere
Sosialt skolemiljø
Tett på arbeidslivet
Jeg vil vite mer!
Kristiania | Utdanning med tradisjon for forandring
Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...