Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Søk utdanning 👉
Videre- og etterutdanning

Ledelse i helse- og sosialtjenesten

Varighet
1 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
1 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Ledelse i helse- og sosialtjenesten

Ledelse i helse- og sosialtjenesten

Studiet tilbys vekselvis av Høgskolen i Molde og Høgskulen i Volda. Høsten 2024 er det Høgskulen i Volda som tilbyr studiet. Høgskolen i Molde vil ha nytt opptak til dette studiet høsten 2025.

Denne videreutdanningen gir deg  kunnskap og verktøy som er nødvendig for å fylle ulike lederroller innen helse- og sosialtjenesten.  

Studiet bidrar til å gi deg utvidet forståelse på organisasjonsnivå, og økt innsikt i personlige lederkvalifikasjoner. Du vil få økt forståelse for det endringspresset som helse- og sosialtjenesten står overfor, blant annet gjennom sterkere krav til brukermedvirkning og vekst i antall private aktører. 

Å utvikle kompetanse innenfor områdene personalledelse, samarbeid og endring er bærebjelken i studiet.  

Endringskompetanse innebærer at ledere både er i stand til å initiere endringer i egen organisasjon, og til å lede omstillinger som følge av helse- og sosialpolitiske reformer og krav.  

Videreutdanningen i ledelse passer for avdelingsledere og virksomhetsledere i den offentlige helse- og sosialtjenesten, men også toppledere som mangler formell lederkompetanse.

I tillegg er studiet godt egnet for 

  • fagpersoner som ønsker å kvalifisere seg for lederstillinger
  • ansatte i frivillige organisasjoner
  • ansatte privat helse- og sosialtjeneste
  • selvstendig næringsdrivende
  • et ledd i kvalifisering for utrednings- og konsulentarbeid
  • helse- og sosialarbeidere som primært ønsker økt organisasjonsforståelse, som et ledd i egen kompetanseutvikling. 

Studiet kan inngå som andre år i masterstudiet i helseledelse, en fellesgrad  med NTNU, Høgskulen i Volda og Høgskolen i Molde. Det er også godkjent som modul i masterstudiet i meistring og myndiggjering ved Høgskulen i Volda. 

Studiet passer for

Den primære målgruppen er ledere i den offentlige helse- og sosialtjenesten. Dette omfatter bl.a. avdelingsledere og enhetsledere, men også toppledere som mangler formell lederkompetanse.

I tillegg er studiet beregnet på fagpersoner som ønsker å kvalifisere seg for lederstillinger.
Målgruppen inkluderer også personer som arbeider i frivillige organisasjoner eller i privat helse- og sosialtjeneste, tillitsvalgte og selvstendig næringsdrivende. I tillegg kan studiet være et ledd i kvalifisering for utrednings- og konsulentarbeid. Studiet egner seg også for helse- og sosialarbeidere som primært ønsker økt organisasjonsforståelse, som et ledd i egen kompetanseutvikling.

Å utvikle kompetansen innenfor områdene personalledelse, samarbeid og endring er bærebjelken i studiet. Endringskompetanse innebærer at ledere både er i stand til å initiere endringer i egen organisasjon, og til å lede omstillinger som følge av helse- og sosialpolitiske reformer og krav. Denne kompetansen kan ikke bare utvikles på et generelt grunnlag, men ut fra institusjonelle særtrekk ved tjenestene.


Målsettingen er å gi studentene en innføring i sentrale ledelsesbegreper og -metoder, som grunnlag for en problematiserende tilnærming til utfordringer i helse- og sosialtjenesten. Studiet skal bidra til både økt faglig innsikt og personlig trygghet.

For kontakt eller mer informasjon om Ledelse i helse- og sosialtjenesten, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Molde

Opptakskrav/Søknad

Relevant bachelor eller tilsvarende 3-årig universitets- eller høgskoleutdanning.Bachelorgrader i helse- og sosialfag kvalifiserer for opptak. Andre bachelorgrader må ha minst 80 studiepoeng i fagområder ledelsesfag, organisasjonsfag eller samfunnsvitenskapelige fag.

Rangering av søkere gjøres på grunnlag av karakterer fra bachelorutdanningen. Det gis også tilleggspoeng for følgende:

  • Det gis 1 tilleggspoeng til søkere som dokumenterer at de har en lederstilling (dokumenteres med attest fra arbeidsgiver eller stillingsbeskrivelse/kontrakt + lønnsslipp fra siste måned)

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Ledelse i helse- og sosialtjenesten.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Høgskolen i Molde
Britvegen 2
6411 Molde

Høgskolen i Molde – Vitenskapelig høgskole i logistikk

Ønsker du å utvikle ditt talent og dine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø? Da kan Høgskolen i Molde være det rette stedet for deg. Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, både for studenter og...

Les mer og vis alle utdanninger ved Høgskolen i Molde

Highlights