Ledelse i helse- og sosialtjenesten
Ledelse i helse- og sosialtjenesten
Studiet tilbys vekselvis av Høgskolen i Molde og Høgskulen i Volda. Høsten 2024 er det Høgskulen i Volda som tilbyr studiet. Høgskolen i Molde vil ha nytt opptak til dette studiet høsten 2025.
Denne videreutdanningen gir deg kunnskap og verktøy som er nødvendig for å fylle ulike lederroller innen helse- og sosialtjenesten.
Studiet bidrar til å gi deg utvidet forståelse på organisasjonsnivå, og økt innsikt i personlige lederkvalifikasjoner. Du vil få økt forståelse for det endringspresset som helse- og sosialtjenesten står overfor, blant annet gjennom sterkere krav til brukermedvirkning og vekst i antall private aktører.
Å utvikle kompetanse innenfor områdene personalledelse, samarbeid og endring er bærebjelken i studiet.
Endringskompetanse innebærer at ledere både er i stand til å initiere endringer i egen organisasjon, og til å lede omstillinger som følge av helse- og sosialpolitiske reformer og krav.
Videreutdanningen i ledelse passer for avdelingsledere og virksomhetsledere i den offentlige helse- og sosialtjenesten, men også toppledere som mangler formell lederkompetanse.
I tillegg er studiet godt egnet for
- fagpersoner som ønsker å kvalifisere seg for lederstillinger
- ansatte i frivillige organisasjoner
- ansatte privat helse- og sosialtjeneste
- selvstendig næringsdrivende
- et ledd i kvalifisering for utrednings- og konsulentarbeid
- helse- og sosialarbeidere som primært ønsker økt organisasjonsforståelse, som et ledd i egen kompetanseutvikling.
Studiet kan inngå som andre år i masterstudiet i helseledelse, en fellesgrad med NTNU, Høgskulen i Volda og Høgskolen i Molde. Det er også godkjent som modul i masterstudiet i meistring og myndiggjering ved Høgskulen i Volda.
Studiet passer for
Den primære målgruppen er ledere i den offentlige helse- og sosialtjenesten. Dette omfatter bl.a. avdelingsledere og enhetsledere, men også toppledere som mangler formell lederkompetanse.
I tillegg er studiet beregnet på fagpersoner som ønsker å kvalifisere seg for lederstillinger.
Målgruppen inkluderer også personer som arbeider i frivillige organisasjoner eller i privat helse- og sosialtjeneste, tillitsvalgte og selvstendig næringsdrivende. I tillegg kan studiet være et ledd i kvalifisering for utrednings- og konsulentarbeid. Studiet egner seg også for helse- og sosialarbeidere som primært ønsker økt organisasjonsforståelse, som et ledd i egen kompetanseutvikling.
Å utvikle kompetansen innenfor områdene personalledelse, samarbeid og endring er bærebjelken i studiet. Endringskompetanse innebærer at ledere både er i stand til å initiere endringer i egen organisasjon, og til å lede omstillinger som følge av helse- og sosialpolitiske reformer og krav. Denne kompetansen kan ikke bare utvikles på et generelt grunnlag, men ut fra institusjonelle særtrekk ved tjenestene.
Målsettingen er å gi studentene en innføring i sentrale ledelsesbegreper og -metoder, som grunnlag for en problematiserende tilnærming til utfordringer i helse- og sosialtjenesten. Studiet skal bidra til både økt faglig innsikt og personlig trygghet.
Kommende startdatoer
Opptakskrav/Søknad
Relevant bachelor eller tilsvarende 3-årig universitets- eller høgskoleutdanning.Bachelorgrader i helse- og sosialfag kvalifiserer for opptak. Andre bachelorgrader må ha minst 80 studiepoeng i fagområder ledelsesfag, organisasjonsfag eller samfunnsvitenskapelige fag.
Rangering av søkere gjøres på grunnlag av karakterer fra bachelorutdanningen. Det gis også tilleggspoeng for følgende:
- Det gis 1 tilleggspoeng til søkere som dokumenterer at de har en lederstilling (dokumenteres med attest fra arbeidsgiver eller stillingsbeskrivelse/kontrakt + lønnsslipp fra siste måned)
Jeg vil vite mer!
Høgskolen i Molde – Vitenskapelig høgskole i logistikk
Ønsker du å utvikle ditt talent og dine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø? Da kan Høgskolen i Molde være det rette stedet for deg. Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, både for studenter og...