Bachelor i vernepleie, deltid Lillehammer
Deltidsstudiet i vernepleie er inndelt i sju teoriemner og tre praksisperioder, som alle er obligatoriske og må tas i den rekkefølgen de fremkommer i studieplanen.
I løpet av studietiden vil du skaffe deg kompetanse innenfor funksjonshemming, miljøterapeutisk arbeid, habilitering og rehabilitering, helsefremming og helsehjelp for mennesker med sammensatte behov og utviklingshemming.
Fullført grad sikrer deg en helse- og sosialfaglig utdanning og autorisasjon som helsepersonell. Deltidsstudiet utdanner brukerorienterte og reflekterte yrkesutøvere som opparbeider seg praktiske ferdigheter og kompetanse til å bistå mennesker med fysiske, psykiske, kognitive og/eller sosiale funksjonsvansker.
Studiet er utviklet for deg som ikke så lett kan være fysisk til stede på studiestedet og ha fremdrift som en fulltidsstudent. Det gjør det mulig å kombinere studiet med for eksempel omsorgsoppgaver eller deltidsjobb. Erfaringsmessig er det vanskelig å forene dette studiet med hel stilling i arbeidslivet.
Utdanningen er et deltidsstudium over fire år. Det vil si at hvert år på dette studiet har en arbeidsbelastning som tilsvarer 75 prosent av fulltid. Fulltids studiebelastning regnes som 1600 timer per år. Det innebærer at du som student må være forberedt på at studiet til tider vil kreve en innsats på 30 timer per uke. Som hovedregel har hvert semester to obligatoriske ukesamlinger på studiested Lillehammer. Største delen av studiet foregår før, mellom og etter samlingene, med utgangspunkt i digitale undervisningsopplegg.
Studiet krever selvdisiplin og evne til organisere dagene slik at det blir tid til å studere. Relevant yrkespraksis vil være nyttig.
Praksisperiodene er på til sammen tretti uker. Som hovedregel er Innlandet høgskolens område for praksisutplassering. Praksis er en sentral læringsarena, og kontakt med brukere og erfarne yrkesutøvere er viktig for studentenes læring av teori, ferdigheter og generelle kompetanse.
Kommende startdatoer
Få en påminnelse
Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Innlandet (HINN) ble etablert 1. januar 2017 etter Kongelig resolusjon om å fusjonere Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer. Høgskolen tilbyr utdanning på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, i tillegg til etter- og videreutdanning. Den norske filmskolen inngår...