Bachelor i Vernepleie
Bachelor i vernepleie – VID Sandvika
Ønsker du å bidra til at mennesker får leve sine liv på egne premisser? Hovedoppgaven til en vernepleier er å bidra til at mennesker med ulike funksjonsnedsettelser oppnår god livskvalitet og kan mestre hverdagslivet best mulig. Ved VID kan du studere vernepleie på heltid i Sandnes. Ønsker du å studere deltid kan du gjøre dette i både Sandnes, Bergen eller Sandvika.
Hva er vernepleie?
Som vernepleier er du utdannet for å gi tjenester til personer med ulike funksjonsnedsettelser. Vernepleiere er utdannet innen miljøterapi, habiliterings- og rehabiliteringsarbeid. Vernepleieren tar utgangspunkt i den enkeltes ressurser gjennom å tilrettelegge for utvikling, forebygge funksjonssvikt og fremme økt livskvalitet.
Arbeidet til vernepleiere er ofte knyttet opp til personer med kognitive funksjonsnedsettelser, for eksempel personer med utviklingshemming eller aldersdemens, men vernepleieren jobber også med mennesker med fysisk funksjonsnedsettelser, psykiske lidelser eller rusproblemer.
Vernepleierutdanningen er en helse- og sosialfaglig utdanning og leder fram til offentlig godkjenning som vernepleier.
Hva lærer du?
Som vernepleierstudent vil du få styrket din evne til å møte mennesker med respekt og empati. Vernepleiere arbeider sammen med de som har behov for vernepleierens kompetanse for å gjøre hverdagen bedre. Du lærer hvordan du skal kommunisere og samhandle med brukere, pårørende og andre samarbeidspartnere. Vernepleierens særlige kompetanse er knyttet til profesjonelt miljøterapeutisk arbeid.
Bachelor i vernepleie fører fram til en bred helse- og sosialfaglig kompetanse. Studieprogrammets innhold og oppbygging har utgangspunkt i følgende fem kompetanseområder:
- Profesjon, etikk og samarbeid
- Miljøterapeutisk arbeid, habilitering og rehabilitering
- Helsefremming og helsehjelp
- Inkludering, deltakelse og rettigheter
- Kritisk tenkning, kunnskapsbasert praksis og innovasjon.
Studiet er lagt opp med varierte læringsformer, slik som forelesninger, ferdighetstrening, gruppearbeid og praksis.
Praksisstudier - en viktig del av utdanningen
Praksisstudiene utgjør en tredjedel av studiet, og er organisert gjennom tre praksisperioder med ulike tema. I praksisperioder har studentene arbeidssted på praksisplassen. Praksisplassene er i geografisk nærhet til studiestedet. Mange studenter velger også ta et utenlandsopphold i løpet av studiet, for eksempel i tredje praksisperiode.
Hvorfor studere vernepleie ved VID?
- Varierte læringsformer.
- Kombinasjon av teori og praksis.
- Mulighet for å ta praksis eller deler av utdanningen i utlandet.
- Gode jobbmuligheter i helse- og sosialsektoren
- Profilemne som fokuserer på etikk, livssynskompetanse og kommunikasjon
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
HVA BLIR JEG KVALIFISERT TIL?
Vernepleieren arbeider særlig innenfor tjenestene til personer med utviklingshemming, blant annet i kommunale hjemmetjenester, dagtilbud eller i spesialisthelsetjenesten.
Vernepleieren arbeider også i rusomsorgen, psykisk helsevern, eldreomsorgen, barnevern, omsorgen for personer med fysisk funksjonshemning og i ulike deler av skole- og undervisningssektoren.
Opptakskrav/Søknad
- Generell studiekompetanse.
- Det er mulig å søke med realkompetanse. Det gjelder søkere over 25 år.
Studiefakta, Tittel m.m
Bachelorgrad, 180 studiepoeng.
Autorisasjon som vernepleier.
Kostnader
Kontakt skolen for informasjon om kostnader.
Jeg vil vite mer!
VID vitenskapelige høgskole
VID vitenskapelige høgskole er en privat, akkreditert vitenskapelig høgskole med verdibasert og kirkelig forankring. VID driver utdanning og forskning innenfor helse- og sosialfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi. Høgskolen tilbyr omtrent 50 studieprogrammer på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, og har...