Geovitenskap og energiressurser - bachelor
Tiden er inne for et energiskifte som innebærer mindre fossil energi og mer energimiks. Skiftet innebærer bruk av både fornybar og fossil energi for å oppnå en bærekraftig utvikling.
Samtidig bidrar befolkningsvekst, økt levestandard og energietterspørsel til samfunnsutfordringer i overgangen til lavkarbonenergi.
På bachelorprogrammet i geovitenskap og energiressurser tar vi for oss disse utfordringene. Studiet vil øke din forståelse av:
- De geologiske ressursene for energimiksen
- Letingen etter og utviklingen av disse ressursene
- Rollene av hver energitype i energimiksen
- Reduksjon av karbonandelen fra energiutslipp
En bachelorgrad i geo- og energiressurser åpner for flere mastergradsprogrammer avhengig av emnekombinasjoner i bachelorgraden.
Blant annet kan du søke masterstudier i energi, reservoar og geovitenskap, petroleumsteknologi, Computational Engineering og Risk Analysis.
Undergrunnen, atmosfæren og hydrosfæren
Som student på bachelorprogrammet i geo- og energiressurser vil du få innsikt i sammenhengen mellom undergrunnen, atmosfæren og hydrosfæren.
Energiressursene er resultatet av geologiske prosesser i jordkloden. Undergrunnen bidrar til ca. 80% av energimiksen og derfor er forståelsen for geologiske prosesser i undergrunnen viktig i overgangen til bærekraftig energiproduksjon.
Andelen karbondioksid i atmosfæren kan for eksempel reduseres ved å lagre CO2 i reservoarer i undergrunnen. Dette kan samtidig gi bærekraftig produksjon av hydrokarboner som kan imøtekomme verdens økende energibehov.
I tillegg er kunnskapen om undergrunnen essensiell ved utviklingen av gruvedrift (både på land og offshore), geotermisk energi, varmelagring, og hydrogenlagring. Vann-, vind- og solenergi er ellers hovedsakelig relatert til jordens overflate og atmosfære, men er også avhengig av geologi.
FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Med bachelor i geovitenskap og energiressurser får du kompetanse som bidrar direkte i arbeidet med å nå målene for en bedre verden.
- FNs bærekraftsmål nr. 6: Rent vann og gode sanitærforhold
- FNs bærekraftsmål nr. 7: Ren energi til alle
- FNs bærekraftsmål nr. 9: Industri, innovasjon og infrastruktur
- FNs bærekraftsmål nr. 12: Ansvarlig forbruk og produksjon
- FNs bærekraftsmål nr. 13: Stoppe klimaendringene
- FNs bærekraftsmål nr. 14: Livet i havet
- FNs bærekraftsmål nr. 15: Livet på land
Kommende startdatoer
Få en påminnelse
Universitetet i Stavanger
Universitetet i Stavanger (UiS) har 12.000 studenter og 1600 ansatte. UiS skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. UiS ligger i den mest attraktive regionen i landet, med 300.000 innbyggere....
Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Stavanger