Musikkvitenskap (bachelor)
Hvorfor velge dette programmet?
Musikk omgir oss overalt i samfunnet - i TV-serier, fra mobiler, på kjøpesentre og på konserter. Gjennom dette studiet får du innsikt i hvordan musikk oppleves, skapes, diskuteres og påvirker.
For studenter som startet på studiet høsten 2022 eller tidligere, se denne siden.
Teori og praksis
På UiO møter du Nordens største fagmiljø i musikkvitenskap. Utdanningen har stor faglig bredde og du vil i løpet av bachelorstudiet fordype deg i en av fagets tre retninger:
- Populærmusikkstudier, samfunn, medier og musikkindistri
- Musikkhistorie, estetikk og filosofi
- Musikkteknologi og musikkpsykologi
Gjennom hele studiet vil det også være en praktisk komponent der du kobler det utøvende feltet mot det teoretiske. Du kan velge mellom tre praktiske retninger - klassisk, rytmisk eller musikkproduksjon. Du får øvelse i å tenke kreativt, analytisk og selvstendig.
Å studere musikk er sosialt. Det å spille med andre og å kunne diskutere musikkfaglige temaer er helt sentralt i studiet. Derfor legger vi opp til at du samarbeider tett med medstudentene dine.
Videre studier og jobb
I løpet av bachelorstudiet får du anledning til å ta spennende emner relatert til arbeidslivet, som emnet MUS2325 - Musikklivet og musikkbransjen og det avsluttende bacheloremnet i siste semester.
Musikkvitere jobber blant annet i musikkorganisasjoner og andre steder i kulturlivet, eller som lærere, med administrativt arbeid, som medarbeidere i radio/TV, eller som utøvende musikere, produsenter eller lydteknikere.
Med en grad fra programmet kan du søke opptak til master i:
- Musikkvitenskap
- Music, Communication and Technology
Ønsker du å arbeide som lærer kan du søke opptak til PPU etter endt utdanning:
- Praktisk-pedagogisk utdanning (deltid)
Få en påminnelse
Universitetet i Oslo – Norges største universitet
Universitetet i Oslo, UiO, ble grunnlagt i 1811 og er Norges største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Skolen har ca. 30 000 studenter og 7000 ansatte. UiO har åtte fakulteter, som alle tilbyr både enkeltemner, årsenheter, bachelorprogrammer, masterprogrammer...