Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Søk utdanning 👉
Master

Astronomi (master - to år)

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Astronomi (master - to år)

              

               Hvorfor velge dette programmet?       

                              

Hvordan kan temperaturen i den ytterste delen av solas atmosfære være flere millioner grader, når temperaturen i lagene rett under bare er noen få tusen? Hva er det som får universet til å utvide seg stadig raskere? Hvordan ble de supermassive sorte hullene i galakser dannet? Dette er noen av spørsmålene du kan jobbe med på masterstudiet i astronomi.

                                                                                                                                                                                                

Kort om programmet

Ved Institutt for teoretisk astrofysikk har vi det eneste masterstudiet i astronomi i Norge. Studiet legger vekt på teoretisk forståelse i astrofysikk og praktisk bruk av metoder fra matematikk, fysikk, informatikk og statistikk for å løse astronomiske problemer. Som en del av studiet skal du skrive en masteroppgave, og da kan du fordype deg i kosmologi, ekstragalaktisk astronomi eller solfysikk. Instituttet har forskningsgrupper på internasjonalt toppnivå på disse områdene. Du vil selv utføre forskning og lære hva grunnforskning går ut på. I løpet av masterstudiet vil du lære problemløsning, statistikk og numeriske beregninger. Du vil få trent på å kommunisere arbeidet ditt skriftlig og muntlig. Dette gir erfaringer og kompetanse som er både anvendelig og etterspurt i mange andre bransjer.

Studiemiljø

Vi ønsker at du skal trives som student hos oss. Våre studenter har gode studentfasiliteter, som leseplass med dataterminal og et studentkjøkken. Studentene har et eget fagutvalg som sørger for å ivareta studentenes interesser ved instituttet og som arrangerer sosiale aktiviteter for sine medlemmer. Universitetet i Oslo har for øvrig et stort antall lag og foreninger.

Instituttet er oversiktlig og det er enkelt å komme i kontakt med fagpersoner. Det finnes flere arenaer der du kan bli kjent med og del av et godt fagmiljø.

Vi vil følge deg opp: Fra du har takket ja til studieplass til du skal ha din siste avsluttende mastereksamen. Dersom du har praktiske spørsmål, trenger veiledning eller opplever problemer underveis, kan du kontakte oss, så hjelper vi deg så godt vi kan.

Studier i utlandet

Du kan reise på utveksling gjennom de felles avtalene Universitetet i Oslo tilbyr. Vi anbefaler at du reiser i 2. semester. Utveksling bør avtales i samråd med veileder, slik at du kan velge emner som er relevante i masterprogrammet. Det er også mulig med opphold i utlandet i forbindelse med arbeidet med masteroppgaven.

Videre studier og jobb

Etter studiet vil du ha et godt grunnlag for å jobbe innen en rekke områder både i privat og offentlig næringsliv. Våre tidligere studenter er blant annet ansatt i teknologi- og konsulentselskaper, forsknings- og i utdanningsinstitusjoner. Noen av masterstudentene som oppnår svært gode faglige resultater, satser videre på en forskerkarriere ved å ta en doktorgrad (ph.d.) ved Universitetet i Oslo eller et universitet i utlandet.

                           

Få en påminnelse

Få en påminnelse når søknaden åpner

Motta en påminnelse når du kan søke opptak til høyere utdanning og få månedlig inspirasjon til ditt studievalg. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll inn din e-post her

Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0313 Oslo

Universitetet i Oslo – Norges største universitet

Universitetet i Oslo, UiO, ble grunnlagt i 1811 og er Norges største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Skolen har ca. 30 000 studenter og 7000 ansatte. UiO har åtte fakulteter, som alle tilbyr både enkeltemner, årsenheter, bachelorprogrammer, masterprogrammer...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Oslo

Highlights