Interiør
Interiør
Dette er en høyere yrkesfaglig utdanning innen interiørdesign. Studiet er fremtidsrettet med fokus på bærekraft, fargelære og bygningsvern som gir deg teoretisk og praktisk kompetanse til å jobbe i interiørbransjen.
Om studiet
Gjennom utdanningen vil du lære om bærekraftig interiørarbeid, materiallære, visuell kommunikasjon, farge og form. Du vil få kompetanse til å ivareta interiørarbeidet i private og offentlige rom. Du vil også få kompetanse i kundekommunikasjon, materialvalg, fargesetting, arealutnyttelse, restaurering og i å etablere og drifte en interiørbedrift.
Studiet vil gi deg innsikt i klimasmarte produkter og hvordan man setter søkelys på menneskene man jobber for. Du får også god innsikt i hvordan man skaper trivsel i innemiljøet. Som utdannet Interiørrådgiver kan du bistå bedrifter i å være fremtidsrettet ved ta miljøbevisste valg av interiør.
Faglig innhold, emner:
- Teknisk tegning
- Bærekraftig interiør; gjenbruk og redesign
- Fargelære
- Interiørplanlegging
- Kommunikasjon og kundebehandling
- Produktkunnskap
- Bedriftsledelse med økonomi og markedsføring
- Stilhistorie, kulturarv og bygningsvern
Praksis i bedrift
Det gjennomføres to praksisperioder gjennom studiet. En på fem dager i første semester og en på 15 dager i tredje semester. Det gis et arbeidskrav tilknyttet hver praksisperiode. Praksis består av praktisk arbeid i bedrift med refleksjon og veiledning.
Målet med studiet
Målet med fagskoleutdanningen Interiør er å gi høyere yrkesfaglig kompetanse innen interiørdesign.
Utdanningen vil gi deg kompetanse innen gjenbruk og bærekraftige interiør, fargelære, teknisk tegning og inventar, i tillegg til bygningsvern av innvendige elementer.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Etter å ha fullført og bestått studiet kan du blant annet jobbe som interiørdesigner, planlegge interiør for privatkunder eller bedriftskunder, jobbe hos en møbelforhandler, interiørbutikk, kjøkkenleverandør, husprodusent og mye mer.
Opptakskrav/Søknad
- Fagbrev blomsterdekoratør
- Fagbrev industrimaler
- Svennebrev profileringsdesigner
- Svennebrev tømrer
- Svennebrev trevare og bygginnredning
- Svennebrev møbelsnekker
- Svennebrev maler
- Vg3 interiør
- Vg3 utstillingsdesign
- Vg3 påbygning til generell studiekompetanse
- Vg3 generell studiekompetanse
- Vg3 kunst, design og arkitektur eller tilsvarende realkompetanse*
Det gis tilleggspoeng for relevant yrkespraksis.
*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.
Studiefakta, Tittel m.m
Fagskoleutdanningen er nettbasert med samlinger, heltid over to år. Undervisning og veiledning foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert mellom samlingene. Du må beregne en del egenarbeidstid til oppgaver, prosjekter og tilegnelse av fagstoff i forbindelse med studiet, dette kalles studentarbeidstimer. Les mer om forventet arbeidsomfang under avsnittet «Innhold i studiet» i studieplanen.
Studiet er organisert med 12 stedbaserte samlinger à fire dager (tirsdag, onsdag, torsdag og fredag) hvert studieår.
Samlingsuker skoleåret 2024/25
Dette er de foreløpig planlagte ukene for fysiske samlinger for studieåret 2024/2025: uke 34, 38, 42, 45, 48, 50, 2, 6, 11, 17, 20 og 23 (med forbehold om endringer).
Hvorfor velge Norges grønne fagskole – Vea?
Nettbasert med samlinger på plass
Støttet av lånekassen
Gode kontakter i næringslivet
Jeg vil vite mer!
Norges grønne fagskole – Vea
- Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag Vea tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning for gartnere, anleggsgartnere, anleggsbransjen, rørleggere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Våre studenter er stort sett i jobb og ønsker å videreutdanne seg eller skaffe seg spesialkompetanse innen sitt...
Les mer og vis alle utdanninger ved Norges grønne fagskole – Vea