Landskapsingeniør
Miljø, forurensning, klimaendringer og bruk av naturressurser er viktige utfordringer i dag. Miljøvitenskap gir deg solid kunnskap om natur og samspillet mellom biologi, geofag, kjemi og radioaktivitet i miljøet.
Kunnskap:
- Har kunnskap om og kan forklare hvorfor basisfag slik som matematikk, fysikk, kjemi, biologi og geologi er viktig innenfor miljøvitenskap.
- Har kunnskap om naturlige egenskaper og prosesser i jord- og vannsystemer og hvordan menneskelig aktivitet påvirker naturmiljøet.
- Har kunnskap om erosjon, klimagasser og ulike forurensningskilder slik som nitrogen, fosfor, tungmetaller og hvordan spredning av disse påvirker miljøet.
- Har kunnskap om kilder til radioaktivitet, inkludert bruk og konsekvenser av disse.
- Har kunnskap om fornybare og ikke-fornybare naturressurser, og kjennskap til bærekraftig bruk av disse.
- Har kjennskap til og kan gi eksempler på effekter av endret arealbruk.
- Kjenner til økosystemers reaksjon over tid på bl.a. klimaendringer, diffuse og langtransporterte forurensninger, lavdose-eksponeringer i et samfunnsperspektiv.
- Har kjennskap til hvordan historiske, teoretiske, tekniske og metodiske innovasjoner/nytenkning (FoU) gir nye muligheter for å minske miljøbelastningene og gi økt bærekraft i samspill med andre fagområder.
Ferdigheter:
- Kan bruke ulike faglige metoder for å gjennomføre undersøkelser av jord og vannsystemer, inkludert innhenting, bearbeiding og presentasjon av data.
- Kan anvende og kombinere kunnskap fra grunnleggende fag og fagområder knyttet til studieprogrammet for å analysere problemer og gjøre miljøvitenskapelige vurderinger.
- Kan måle radioaktiv stråling og forskjellige radionuklider i miljø- og næringsmiddelsprøver.
- Kan finne, vurdere og henvise til fagstoff på en korrekt og etisk måte og fremstille dette til å belyse problemer knyttet til miljø, naturressurser og arealbruk.
Kompetanse:
- Har innsikt i sentrale problemstillinger og utfordringer innenfor fagområdet.
- Kan formidle sine kunnskaper og resultater både muntlig og skriftlig.
- Kan delta i diskusjoner og utveksle erfaringer innen sitt fagområde.
- Har utviklet sine evner til innhenting av fagstoff fra ulike kilder og aktiviteter.
- Kan reflektere over egne faglige vurderinger.
- Kan delta i samt bidra til å arbeide i grupper med ulik faglig sammensetning og med ulik bakgrunn.
- Kan planlegge og gjennomføre enkle oppgaver innenfor fagområdet slik at både faglige og etiske krav f.eks. knyttet til sikkerhetsrutiner i forbindelse med felt- og laboratoriearbeid er oppfylt.
- Erfaring fra relevant arbeidslivspraksis.
Kommende startdatoer
Opptakskrav/Søknad
Studiekompetanse + realfagskrav
Få en påminnelse
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
NMBU har studier og forskning som møter de store globale spørsmålene om miljø, bærekraftig utvikling, bedre folke- og dyrehelse, klimautfordringer, fornybare energikilder, matproduksjon og real- og ressursforvaltning. Ved NMBU kan du ta høyere utdanning på alle nivåer. Vi tilbyr alt...
Les mer og vis alle utdanninger ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet