Geoinformatikk
Vil du jobbe med satellittkartlegging, GPS eller 3D-modellering? Med en master i geoinformatikk får du kunnskap om teknologi vi bruker hver eneste dag – og kompetanse på et fagfelt som bare blir større og større.
Hvordan virker GPS-en på telefonen din? Hvordan kan satellitter måle opp hele jordkloden på millimeteren? Hvordan kan du lage eksakte 3D-modeller basert på digital bildebehandling? Alt dette kan geoinformatikk gi deg svaret på!
Geoinformatikk kombinerer tradisjonelle kartfag med informasjonsteknologi, og er et superviktig fagfelt for en rekke bransjer og industrier. Med en master i geoinformatikk, får du verdifull kompetanse om alt fra måling og innhenting av data, til visualisering og modellering.
Sett sammen de emnene du liker best
Det første året tar du innføringsemner i geomatikk og grunnleggende emner i realfag. Deretter lærer du om både landmåling, geodesi, geografisk informasjonsbehandling, fotogrammetri og satellittkartlegging/fjernmåling.
De siste årene velger du spesialisering ut fra egen interesse, og avslutter med å skrive en masteroppgave innenfor det fagområdet du har fordypet deg i. Studieoppbyggingen er fleksibel, så kan kombinere de emnene du er mest interessert i.
Hva lærer du?
En kandidat som har fullført utdannelsen (sivilingeniør) forventes å ha oppnådd følgende læringsutbytte, definert i generell kompetanse, kunnskaper og ferdigheter:
Generell kompetanse:
- Kan formidle og kommunisere ingeniørfaglige problemstillinger og løsninger både overfor spesialister og allmennheten.
- Kan bidra til innovasjon og entreprenørskap.
- Kan kommunisere om faglige problemstillinger, analyser og konklusjoner innenfor geomatikk, både med spesialister og til allmennheten.
- Kan formidle omfattende selvstendig arbeid og beherske fagområdets uttrykksformer.
- Har tilstrekkelig teoretisk grunnlag i realfag og geomatikk for å kunne spesifisere og løse oppgaver og som grunnlag for videre læring.
- Kan gjennomføre et selvstendig, avgrenset ingeniørfaglig forsknings- eller utviklingsprosjekt under veiledning.
Kunnskaper:
- Forstår ingeniørfagenes rolle i et helhetlig samfunnsperspektiv, har innsikt i etiske krav og hensyn til bærekraftig utvikling, og kan analysere etiske problemstillinger knyttet til ingeniørfaglig arbeid.
- Har brede matematisk-naturvitenskapelige, teknologiske og datatekniske basiskunnskaper som grunnlag for metodeforståelse, anvendelser, faglig fornyelse og omstilling.
- Har dybdekunnskap innen et begrenset felt knyttet opp mot aktiv forskning, herunder tilstrekkelig faglig innsikt til å ta i bruk nye forskningsresultater.
- Kjenner begreper og prinsipper innen de ulike disiplinene innen geomatikk og forstår det matematisk-naturvitenskapelige grunnlaget for anvendelse av metoder og teknikker.
- Kjenner muligheter og begrensninger som er knyttet til ulike former for geografisk informasjon.
Ferdigheter:
- Kan utarbeide helhetlige løsninger av ingeniørfaglige problemer, herunder utvikle løsninger i en tverrfaglig kontekst.
- Kan vurdere analyseverktøy, metoder, tekniske modeller, beregninger og løsninger selvstendig og kritisk.
- Har praktiske ferdigheter i bruk av aktuell teknologi og metodikk for å kunne gå rett inn i produktivt arbeid i geomatikkbransjen.
- Kan utføre innhenting, bearbeiding, kontroll, analyse, forvaltning og presentasjon av ulike former for geodata.
- Forstår og begrunner sine beregninger innenfor geomatikk.
Kommende startdatoer
Opptakskrav/Søknad
Studiekompetanse + sivilingeniørkrav
Få en påminnelse
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
NMBU har studier og forskning som møter de store globale spørsmålene om miljø, bærekraftig utvikling, bedre folke- og dyrehelse, klimautfordringer, fornybare energikilder, matproduksjon og real- og ressursforvaltning. Ved NMBU kan du ta høyere utdanning på alle nivåer. Vi tilbyr alt...
Les mer og vis alle utdanninger ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet