Frie realfag
Studiet gir deg en solid plattform i biologi og grunnleggende kunnskaper innen fôr og fôring, produksjonsstyring, avl og genetikk, miljø, fisk som sunn kvalitetsmat, økonomi og teknologi.
Etter fullført utdanning skal kandidaten ha
Kunnskap:
- innen de naturvitenskapelige fagområdene: biologisk dataanalyse, cellebiologi, kjemi, genetikk/genombiologi og ernæring
- innen fiskebiologi: livssyklus, anatomi og fysiologi
- om produksjonsbiologi: kjenne til vekstmodeller, produksjonseffektivitet og produksjonsstyring
- om bærekraftig produksjon: fiskevelferd, fiskeadferd, fiskehelse, innsatsfaktorer og totalproduksjon
Kompetanse:
- praktisk fiskeoppdrett (verdikjedetilnærming) og være klar over hovedutfordringer i fiskeoppdrett både nasjonalt og globalt
- fiskeoppdrettets bidrag til matsikkerhet i et klima- og bærekraftsperspektiv
- helseaspekter knyttet til fisk og vannlevende organismer, og styringsverktøy i oppdrett
Ferdigheter:
- kunne anvende kunnskap innen produksjonsbiologi, ernæring, avl/genetikk og etologi
- finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff, og framstille dette slik at det belyser en konkret problemstilling
- kunne bruke vitenskapelige metoder og analyseverktøy både i analyse av data og til å utføre konkrete forsøk
Kommende startdatoer
Opptakskrav/Søknad
Studiekompetanse + realfagskrav
Få en påminnelse
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
NMBU har studier og forskning som møter de store globale spørsmålene om miljø, bærekraftig utvikling, bedre folke- og dyrehelse, klimautfordringer, fornybare energikilder, matproduksjon og real- og ressursforvaltning. Ved NMBU kan du ta høyere utdanning på alle nivåer. Vi tilbyr alt...
Les mer og vis alle utdanninger ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet