Masterstudium i teater
Master i teater ved Teaterhøgskolen
Masterprogrammet i teater er et toårig heltidsstudium som bygger på en bachelorgrad i teater (skuespill / regi / scenetekst / dramaturgi) eller tilsvarende utdanning og/eller erfaring. Den tar sikte på å tilby deg en spesialisert utdanning innen skuespill, regi, scenetekst og dramaturgi, og gi deg kunnskap og verktøy du trenger for å lykkes.
Ved å fokusere på samspillet mellom kollektivt arbeid og individuell spesialisering, ønsker vi å gi deg mulighet til å ta ansvar for din egen kunstneriske utvikling. Vi ønsker å tilrettelegge for et mangfoldig og dynamisk fellesskap som skaper virkningsfullt arbeid og gjenspeiler dagens kulturelle og samfunnsmessige kontekst.
I det første året vil du ta felles emner i tillegg til din spesialisering i både første og andre semester. Det andre året vil fokusere på utviklingen av håndverket ditt gjennom utveksling og /eller praksis, og vil ende opp i utvikling og realisering av masterprosjektet.
Kombinasjonen av workshops, ensemblearbeid, produksjonsøvelser, utveksling/praksis i arbeidslivet og selvstendig faglig utvikling, vil gi deg en helhetlig forståelse av spesialiseringen du har valgt. Programmet har fokus på læring gjennom praktisk arbeid, både individuelt og som et team. Den inneholder også refleksjon, tilbakemelding og teori for å hjelpe deg med å bruke ferdigheter og kunnskap i en rekke situasjoner tilknyttet scenisk arbeid.
Programmet oppfordrer til og fremhever kollektiv samhandling i naturlig samspill med den kreative prosessen for å oppnå effektivt gruppearbeid.
Studiet gir 120 studiepoeng. Fullført grad kvalifiserer for opptak til relevante ph.d.-programmer.
Kommende startdatoer
Opptakskrav/Søknad
Opptak skjer på grunnlag av formell utdanning og opptaksprøver. Programmet krever en bachelorutdanning (180 studiepoeng) i teater (skuespill / regi / scenetekst / dramaturgi) eller tilsvarende utdanning og /eller erfaring. Kunsthøgskolen kan godkjenne annen dokumentert kompetanse som helt eller delvis likeverdig med utdanningen nevnt ovenfor. Søkere rangeres i henhold til resultatene av opptaksprøvene.
Søkere må dokumentere engelskkunnskaper.
Studiefakta, Tittel m.m
Utveksling
Studenter ved Kunsthøgskolen i Oslo vil få mulighet til å utvikle og utvide sitt faglige nettverk ved å delta i internasjonale utvekslingsprogrammer og/eller praksisplasser innen teaterfaget. I praksis og valgfrie emner skal studentene lære å arbeide i teaterets profesjonsfelt eller alternativt få perspektiv fra andre kunstneriske/akademiske institusjoner.
Gjennom disse utvekslingsmulighetene kan studentene oppnå det samme samtidig som de får erfaring fra et internasjonalt miljø.
Få en påminnelse
Teaterhøgskolen
Teaterhøgskolen ble etablert i 1953, og er landets ledende institusjon for utdanning av skuespillere og scenekunstnere. Høgskolen tilbtyr bachelorstudium i skuespill og regi, samt masterstudium i teater med ulike spesialiseringer. De har også praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) for deg som vil...