Spilldesign
Bachelor i Spilldesign
Vil du skape storslåtte spillopplevelser? Bachelor i spilldesign fra Westerdals institutt for film og medier er en anerkjent utdanning som åpner dørene til en spennende og interaktiv verden!
Hva lærer du?
I dette studiet vedWesterdals institutt for film og medier,lærer du å skape engasjerende spill fra A til Å, og vil bli rustet til å lage spillelementer til dataspill, virtuell film og interaktive produksjoner. Gjennom studiet jobber du med reelle prosjekter hvor du får testet dine ferdigheter.
I løpet av det siste studieåret vil du også få yrkeserfaring ved å gjennomføre et prosjekt i en bedrift, etablere eget selskap eller delta i utviklingsprosjekt.
Emner du vil møte på under studiene (med forbehold om endringer) er:
- Spillprototyping
- Leveldesign
- Kryss-plattform design
- Spillmarkedsføring
Spilldesign passer for deg som er kreativ, liker å lage ting, og interesserer deg for spill og ny teknologi. Under utdanningen legger vi stor vekt på både din artistiske, kreative og tekniske utvikling.
Om undervisningen
I løpet av ditt første studieår på Bachelor i spilldesign vil du lære de grunnleggende ferdighetene man trenger for å designe og utvikle spill. Du vil få en grundig introduksjon i både de kreative, analytiske og tekniske sidene av spilldesign, og trenger ingen forkunnskaper for å starte hos oss. Du vil få jobbe med spillprosjekter både alene og i grupper med andre studenter. Du vil lære hvordan en spilldesigner jobber, og få erfaring med hvordan moderne spill utvikles hele veien fra konsept til ferdig produkt.
Andreåret går mer i dybden på ulike metoder, prosesser og teknologier som benyttes i dagens spillbransje. Du vil lære mer om historiefortelling i spill, prosjektplanlegging, leveldesign, systemdesign, i tillegg til UX og UI. Vi jobber praktisk med disse emnene, og du vil få mulighet til å utforske hva slags type spilldesigner nettopp du er.
Det tredje studieåret ditt er delt i to. På høsten vil du få brukt for alt du hittil har lært i et storslått spillprosjekt der du og medstudentene dine virkelig kan være ambisiøse! Samtidig som dere utvikler drømmespillet deres, vil dere lære hvordan man markedsfører og publiserer egne spill. På våren går studentene ut i sine bachelorprosjekter. På Kristiania kan du velge å ta bacheloren din som internship i en spillbedrift, du kan utvikle ditt eget spillprosjekt eller starte eget spillbedrift, eller du kan gjøre bacheloren som et research- og forskningsprosjekt.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Etter å ha gjennomført graden kan du, selvfølgelig, ta deg jobb som spilldesigner.
I tillegg kan du blant annet jobbe med:
- Level design
- Game writing/narrative design
- System design
- UX-design
- Community Management
- Projektledelse
Spilldesign er et mangefasettert fagfelt som inkluderer blant annet teknologi, kreativitet og utøvende kunst, prosjektstyring og kommunikasjon. Med Bachelor i spilldesign er du derfor godt rustet til mange forskjellige typer yrker innen ulike bransjer i tillegg til spill- og mediebransjen.
Med en bachelor i spilldesign fra Kristiania får du en utdanning som åpner en verden av spennende karrieremuligheter, enten du velger å jobbe i Norge eller i utlandet.
Tidligere studenter jobber i dag i selskaper som:
- Funcom
- Hyper Games
- Red Thread Games
- Krillbite Studio
- Snowcastle Games
- Megapop
- Agens Games
- Tidvis
Opptakskrav/Søknad
For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:
- Generell studiekompetanse
- Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
- Realkompetanse
NB! Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve.
Studiefakta, Tittel m.m
Praksis
På dette studiet vil du få praksis på flere ulike måter. Ikke bare vil du jobbe med reelle oppgaver til daglig, men gjennom studiet er det også lagt opp til flere spennende større prosjekter. Du vil blant annet få erfaring med å utvikle og lansere et spillprosjekt i et tverrfaglig team.
Denne kompetansen er svært nyttig enten som ansatt i en spillbedrift eller om man velger å starte noe eget. På tredjeåret kan studenten velge å ta sin bachelor som internship ute i en spillbedrift, etablere egen bedrift, eller gjøre bacheloren som et research- og forskningsprosjekt.
Kostnader
Lånekassen
Studiet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
Pris per semester: 57 400 kr
Hvorfor velge Kristiania ?
Relevante gjesteforelesere
Sosialt skolemiljø
Tett på arbeidslivet
Jeg vil vite mer!
Kristiania | Utdanning med tradisjon for forandring
Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...