Produktdesign
Fagskoleutdanning i Produktdesign
Som produktdesigner utvikler og designer du alle typer produkter som vi omgir oss med i hverdagen.
Du vil gjennom studiet lære å planlegge og gjennomføre en designprosess fra idé til ferdig produkt. Du vil arbeide med produkters form og funksjon, samt design av produkter som møter brukerens behov.
Hva lærer du?
Du vil arbeide praktisk med de ulike delene av designprosessen fra start til slutt. Du vil lære å jobbe med utvikling av kommersielt produktdesign, med fokus på brukeropplevelse, samfunnsnytte og bærekraftighet.
Du vil gjennom studiet lære å bruke digitale og manuelle verktøy, og du vil få eksperimentere med ulike type produkter og forholdet mellom produkters form, funksjon, anvendelse og materialegenskaper.
I løpet av utdanningen vil vi gå i dybden på temaer som:
- Bærekraft og produktdesign
- Form og funksjon
- Verksted, materialer og prototyping
- Digitale verktøy (blant annet 3D modellering)
- Brukeropplevelse og design
- Kommersiell produktdesign og samfunn
- Start-up, praksis og fordypning
Undervisningsform
Undervisningen foregår både i verkstedsrom og i klasserom. Vi tror du lærer mest – og best – ved å omsette teorien i praksis. Derfor vil du møte arbeidslivet allerede i klasserommet.
På fagskolen kommer du tett på lærere som selv har lang bransjeerfaring, og du får arbeide med yrkesrelevante oppgaver. Vi setter håndverket i sentrum og gir deg designrelaterte utfordringer og konkrete designoppdrag fra første studiedag.
Underveis i studiet vil du også få samarbeide med studenter fra andre studier på fagskolen.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Det er en økende interesse for designere i arbeidslivet og kompetanse innen produktdesign er særlig etterspurt i dagens marked. Etter fullført fagskoleutdanning vil du være i stand til å jobbe med utvikling av prototyper og fysiske produkter som vi omgir oss med i hverdagen.
Som produktdesigner kan du blant annet søke jobb i designbyråer og konsulentfirmaer som jobber med produktutvikling og kommersialisering av produktideer til design og konstruksjon.
Opptakskrav/Søknad
For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:
- Generell studiekompetanse
- Fullført og bestått videregående opplæring
- Fagbrev/svennebrev
ELLER
Realkompetanse for fagskole:
- minimum 23 år i løpet av opptaksåret
- dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder skal minst ett år være fra relevant bransje (film, tv eller prosjektbasert arbeid). Ellers regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste som arbeidserfaring.
- Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall
- Dokumentere norskkunnskaper fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox.
Studiefakta, Tittel m.m
Praksis
I fjerde semester av utdanningen skal du gjennomføre en fire til ti ukers praksisperiode. Dette vil gi deg verdifull arbeidserfaring og innsikt i bransjen, samt mulighet til å bygge nettverk.
Kostnader
Lånekassen
Studiet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
Pris per semester: 57 100 kr
Hvorfor velge Kristiania ?
Relevante gjesteforelesere
Sosialt skolemiljø
Tett på arbeidslivet
Jeg vil vite mer!
Kristiania | Utdanning med tradisjon for forandring
Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...