Lydteknikk og musikkproduksjon
Vil du bli lydtekniker eller musikkprodusent?
Er musikk din store lidenskap? Med et årsstudium i lydteknikk og musikkproduksjon får du tid og ressurser til å dyrke talentet ditt, og vil gi deg oppdatert kompetanse etter bransjestandard.
Hva innebærer musikkproduksjon og hva lærer du?
Årsstudium i lydteknikk og musikkproduksjon gir deg en grundig innføring i profesjonelle musikkstudioer og konsertlydsystemer oppbygning og virkemåte. Du lærer om egne og andres roller i kunstneriske musikalske produksjoner, samt studiobruk og grunnleggende musikkmiks og mastring av populærmusikk.
Året ditt på Kristiania vil blant annet bestå av følgende fag:
- Lydteknikk og musikkproduksjon
- Populærmusikkens historie
- Lydteori 1 - Lyd i luft og ledning
I andre semester videreføres arbeidet i musikkstudio for å videreutvikle den enkelte students kompetanse i arbeide med innspilling og miks av akustisk basert populærmusikk. Parallelt gis det en grunnleggende innføring i konsertlydteknikk og systemer, og man gjøres kjent med produksjonsapparatet og etablerte produksjonsmetoder knyttet til både små og store livearrangementer
Studieprogrammet vil også gi deg kunnskap om og forståelse for musikkproduksjon i en kunstnerisk, kulturell, kommersiell og profesjonell kontekst. I løpet av studietiden kommer du blant annet til å spille inn musikk og skape kunstneriske prosjekter. Vi har studioer på profesjonelt nivå og verktøyene, kunnskapen og kompetansen som trengs for å videreutvikle talentet ditt.
Ved bruk av det siste innen musikk- og lydteknologi får du kunnskap som gir et godt grunnlag for assistentstillinger innen kulturbransjene og lydfeltet. Og er du sulten på mer etter ett år, kan du alltids studere videre medBachelor i lydteknikk og musikkproduksjon.
Hva kan du bli?
Etter endt årsstudium har du fått en grundig innføring i lydteknikk og musikkproduksjon. Utdanningen er såpass bransjenær at du vil kunne søke ulike stillinger i musikkindustrien. Du vil for eksempel ha fått et så godt kunnskapsgrunnlag, at du vil kunne jobbe som assistent innen kulturbransjene og på lydfeltet.
Vil du nå høyere opp i musikkbransjen, anbefaler vi deg å studere videre for å styrke CV-en din og gjøre deg til en enda mer ettertraktet jobbkandidat. Du har derfor anledning til å søke videre opptak tilBachelor i lydteknikk og musikkproduksjon, hvor dette årsstudiumet teller som første året av den graden.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Etter fullført utdanning kan du søke deg videre til Bachelor i lydteknikk og musikkproduksjon. Studentene vil i løpet av påbygningsstudiet få bred erfaring med lyd- og musikkarbeid, fra idé til endelig produkt, i prosesser tilsvarende et profesjonelt yrkesliv.
Med en bachelor i lydteknikk og musikkproduksjon kan du blant annet:
- Bli lydtekniker live og i studio
- Bli musikkprodusent
- Starte ditt eget selskap
- Jobbe som systemtekniker for lydsystemer
Opptakskrav/Søknad
For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:
- Generell studiekompetanse
- Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
- Realkompetanse
Du må også gjennom en egen opptaksprøve for dette studiet.
Studiefakta, Tittel m.m
Årsenhet (60 studiepoeng).
Kostnader
Lånekassen
Studiet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
Pris per semester: 57 400 kr
Hvorfor velge Kristiania ?
Relevante gjesteforelesere
Sosialt skolemiljø
Tett på arbeidslivet
Jeg vil vite mer!
Kristiania | Utdanning med tradisjon for forandring
Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...