Informasjonsteknologi – Programmering
Bachelor i informasjonsteknologi - Programmering
Dette er utdanningen for deg som vil skrive god kode, enten du vil bygge og vedlikeholde apper og nettsider, eller IT-systemer. En bachelor i programmering gir deg kompetanse arbeidslivet roper etter.
Hva lærer du?
Bachelor i programmering er utdanningen for deg som vil skrive god kode, enten du vil bygge og vedlikeholde apper og nettsider, eller IT-systemer. Det er stor etterspørsel etter dyktige kodere, og det er ikke uvanlig at våre studenter får jobbtilbud før de er ferdige med studiene.
Dette er et intensivt studium hvor du lærer mye. I undervisningen bruker vi de samme verktøyene, metodene og språkene som de gjør i industrien. Du får en avansert innføring i Java, og lærer også å programmere med for eksempel C#, JavaScript og C. Viktige fag og emner er blant annet:
- Databaser
- Digital teknologi
- Introduksjon til programmering
- Algoritmer og datastrukturer
Om undervisningen
Ved programmeringsstudiet lærer du å bygge avanserte teknologiske løsninger for datamaskiner. Gjennom studiet utdannes du til å konstruere arkitekturer fra bunnen av, designe systemer og utvikle attraktive applikasjoner – gjennom dyp opplæring i flere programmeringsspråk, blant annet Java.
IT-hverdagen er i dag langt mer kompleks enn for bare noen år siden. Det er nå viktig å kunne se hvordan applikasjoner kan samarbeide på tvers av maskingrenser, mellom websider og på mobiltelefoner. Programmering gir deg verktøyene og kunnskapen du trenger for dette, samtidig som du får grundig innføring i støttende teknologier som scriptspråk og lagringsmedier.Dette vil forberede deg på å ta fremtidens digitale hverdag et steg videre.
Studiespesialiseringen programmering utdanner studentene til å bli dyktige programmerere, blant annet gjennom fordypning i Java-stacken. Studentene får også en innføring i arkitektur og kan stille seg kritisk til egenutviklet informasjonsarkitektur og argumentere for styrker, svakheter og/eller alternativer til den.
Studiet i programmering er en del av et spennende fagmiljø innen informasjonsteknologi, hvor vi har mange ulike spesialiseringer. Studiene har felles første år hvor du får en grunnleggende innføring i IT, programmering og prosjektarbeid. I andre og tredje studieår vil du spesialisere deg innen det du finner mest interessant, og du kan bytte teknologistudium etter å ha fullført første året.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Med fordypning i programmering kan det være du som lager den neste trendsettende applikasjonen. Det er stor etterspørsel etter programmerere og systemutviklere med riktig kompetanse. Institutt for teknologi ved Kristiania er helt i front innen teknologi, og studiet passer godt for deg som er logisk anlagt og glad i å utvikle.Det er stor rift om disse kandidatene i markedet.
En bachelor i programmering gir deg derfor mange jobbmuligheter, spesielt innen IT, strategi, markedsføring og UX-design. Områder hvor man ønsker å skape gode brukeropplevelser, med andre ord.
Med denne utdanningen kan du blant annet jobbe som:
- Programmerer
- Utvikler
- Konsulent
Etter det andre studieåret kan du også søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.
Opptakskrav/Søknad
For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:
- Generell studiekompetanse
- Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
- Realkompetanse
- Bestått matematikk R1 eller S1+S2.
Studiefakta, Tittel m.m
Praksismuligheter
Etter det andre året kan du også søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.
Kostnader
Lånekassen
Studiet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
Pris per semester: 52 800 kr
Hvorfor velge Kristiania ?
Relevante gjesteforelesere
Sosialt skolemiljø
Tett på arbeidslivet
Jeg vil vite mer!
Kristiania | Utdanning med tradisjon for forandring
Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...