Paramedisin
Bachelor i paramedisin
Bachelorgraden i paramedisin passer for deg som ser for deg et spennende, variert og utfordrende yrke. Dette er en utdannelse som krever mye, men gir deg enda mer.
Som paramedisiner vil du møte mennesker i noen av livets mest krevende situasjoner, fra nyfødte til eldre, både friske og alvorlig fysisk eller psykisk syke. Du må være i stand til å holde hodet kaldt og hjertet varmt, og bruke din kunnskap og dine ferdigheter i krevende situasjoner.
Teori og praksis blir tett knyttet sammen i paramedisin. Arbeidsdagene til en paramedisiner er varierte. Yrket krever at du har en god fysisk og psykisk helse, og at du har handlekraft og evne til å løse problemer i vanskelige situasjoner.
Du lærer deg akuttmedisinske ferdigheter som gjør deg i stand til å gi den første behandlingen til mennesker som trenger din hjelp. En paramedisiner jobber med akuttmedisin i og utenfor sykehus.
Praksisstudier er en viktig del av utdanningen og gjennomføres i nært samarbeid med kommune- og spesialisthelsetjenesten. Det inkluderer blant annet opplæring i uttrykningskjøring, som er ett av kravene for å få levere bacheloroppgaven.
Forelesninger, seminararbeid og skriftlige studieoppgaver kommer i tillegg til praksisstudier ogsimulerings- og ferdighetstrening på Høgskolens i Moldes nye og spesialbygde øvingslokaler.
Det er mange søkere og begrenset antall plasser på paramedisinstudiet. En annen mulig vei inn til å jobbe i ambulanse er via sykepleie.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Med en bachelor i paramedisin får du mange karrieremuligheter. Med denne kompetansen kan du blant annet jobbe i
- ambulansetjenesten
- akuttmottak
- legevakt
- AMK-sentraler
- ambulansebåt
- hjemmebaserte tjenester
- forsvarets sanitetstjeneste i inn- og utland
Etter endt studie kan du også gå videre påMaster Prehospital Critical Care ved Universitetet i Stavanger, og deretter ta doktorgrad.
Opptakskrav/Søknad
Opptakskrav er generell studiekompetanse eller realkompetanse.
Bachelor i paramedisin har i tillegg følgende spesielle opptakskrav:
- Søkere må dokumentere gyldig førerkort klasse B (personbil)
- Bestått fysisk opptaksprøve
Opptaksprøve
Etter søknadsfristen til studiet 15. april, får alle som har søkt på paramedisin informasjon om frist og påmelding til opptaksprøven.
Universitetene og høgskolene som tilbyr paramedisinstudiet samarbeider om opptaksprøven til studiet.
Du skal bare ta opptaksprøven ett sted selv om du har søkt paramedisinstudiet flere steder. Du velger selv hvor du tar prøven og kan ta den ved et annet studiested enn det du har søkt til.
Du må gjennomføre opptaksprøven i regi av et av universitetene eller en av høgskolene som har opptak til paramedisinstudiet.
Kostnader til reise og opphold må du dekke selv.
Jeg vil vite mer!
Høgskolen i Molde – Vitenskapelig høgskole i logistikk
Ønsker du å utvikle ditt talent og dine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø? Da kan Høgskolen i Molde være det rette stedet for deg. Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, både for studenter og...