BIM-tekniker anlegg og infrastruktur
BIM-tekniker - Anlegg Infrastruktur
BIM-teknikere med spesialiseringen innen anlegg og infrastruktur er et nytt studium fra høsten 2020 og BIM-AI kompetanse er svært etterspurt fra bransjen.
BIM står for BygningsInformasjonsModellering, og på dette ettårige heltidsstudiet, BIM-AI, lærer du både digital 3D modellering av infrastruktur og anleggskonstruksjoner samt metoder for samhandling og koordinering av byggeprosesser. For fagarbeidere med interesse for digitale verktøy gir BIM-AI store muligheter.
Dette studiet rekrutterer studenter med fagbrev/svennebrev i anleggsteknikk som anleggsmaskinfører, asfaltør, banemontør, fjell- og bergverksarbeider, vei- og anleggsarbeider o.l.
Arbeidsformer
Studiet består av to hovedemner, BIM-AI og PSI (prosess, samhandling og informasjonsflyt):
1. BIM-AI (BygningsInformasjonsModellering- Anlegg Infrastruktur)
3D-modellering og bearbeiding av informasjon
Åpne filformater og modellkontroll
Modellbasert dokumentasjon
2. PSI (prosess, samhandling og informasjonsflyt)
Struktur og databehandling
Digital kommunikasjon og digital tallbehandling
Samhandling og koordinering
I tillegg har studentene anledning til å hospitere to uker på en arbeidsplass, gjerne hos en entreprenør-, rådgiver-, konsulent-, oppmåling- eller byggherrer i løpet av året, fortrinnsvis i andre semester. Hospitering er ikke obligatorisk, men sterkt anbefalt.
Kommende startdatoer
Opptakskrav/Søknad
1.Relevant fag- eller svennebrev, eller
Hvis du skal avlegge fag/svenneprøve etter søknadsfristen, kan du få plass på vilkår om at du består fagprøven.
2. Fem års praksis som ufaglært innen fagområdene nevnt over og kompetanse i felles allmenne fag tilsvarende de to første årene i yrkesfaglige studieretninger.
Er du utdannet ingeniør eller har andre fagbrev? Det går an å søke om å bli vurdert etter realkompetanse. Du vil bli invitert til en liten samtale/intervju.
Studiefakta, Tittel m.m
60 studiepoeng.
Jeg vil vite mer!
Studentene setter karakterer
Gjennomsnittsrangering: 5
Jeg tok BIM-studiet etter at avdelingsleder på jobb foreslo det. Jeg har jobbet som elektriker i 13 år på prosjekt og anlegg, næringsbygg og jernbane. Jeg ser behovet for mer ko...
Fagskolen Oslo – En enestående yrkesfaglig læringsarena i hovedstaden
Fagskolen Oslo tilbyr korte, yrkesrettede utdanninger på høyere nivå som utvikles i samarbeid med nærings- og arbeidsliv. Utdanningen bygger på fag-/ svennebrev, autorisasjon eller på grunnlag av realkompetanse. Vi er stolte av å være en offentlig fagskole som tilbyr gratis...
Jeg har deltatt på BIM-studiet på Fagskolen Oslo, og det har vært en svært verdifull erfaring. Gjennom studiet har jeg tilegnet meg mange nye kunnskaper og ferdigheter som er sv...