Automatisering
Fagskoleutdanning i Automatisering
Vil du være med å skape morgendagens systemer? Da er studieretningen automatisering noe for deg. Hensikten er å utdanne fagpersoner med holdninger, kompetanse og yrkesetikk og gi den kunnskapen og den kvaliteten som kreves for å møte morgendagens utfordringer og behov.
Hva lærer du?
Studieretningen gir deg dypere opplæring i elektrotekniske teorier, prosesser, begreper og verktøy som brukes i automatiserte anlegg og systemer.
- Du utvikler kunnskap om måle-, analyse- og beregningsverktøy for elektriske systemer og kommunikasjonssystemer
- Du får kunnskap om drift og vedlikehold av automatiserte systemer, anlegg og utstyr
- Du vil også lære prosjekt- og kvalitetsstyring, økonomistyring, HR-funksjon og ledelse
- Du får nødvendig kunnskap og kompetanse på eget fagområde for å kunne vurdere eget arbeid i henhold til gjeldende normer, standarder, lover og forskrifter for automatiserte anlegg
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Studieretningen gjør deg i stand til å prosjektere, gjennomføre og kvalitetssikre automatiserte systemer i industri og bygg. Du kan gjøre rede for valg av løsninger, prosesser, komponenter og verktøy som brukes i automatiserte anlegg.
Du kan også gjøre rede for vedlikeholdsstrategi, og metoder og prinsipper innen prosjektplanlegging- og styring, logistikk og produksjonsflyt på eget fagområde. Studieretningen gjør deg i stand til å kartlegge en situasjon i automatiske produksjonslinjer eller prosessanlegg og identifisere avvik og behov for iverksetting av tiltak.
Aktuelle arbeidsområde kan være innenfor offshore-virksomhet, prosess- og produksjonsindustri, bygg-automatisering og forskning og utvikling. Aktuelle stillinger kan være prosjektledere, konstruktører, arbeids- og driftsledere med mer. Utdanningen kvalifiserer også til å undervise som faglærer i videregående skole.
Opptakskrav/Søknad
På generelt grunnlag er opptakskravet for denne studieretningen:
- Fullført og bestått videregående opplæring med relevant fagbrev/svennebrev fra programområdet elektrofag
- Realkompetanse
- Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagbrev/svennebrev etter opptaksfristen kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve
Studiefakta, Tittel m.m
Høyere fagskoleutdanning, 120 studiepoeng.
Kostnader
Kontakt skolen for informasjon om kostnader.
Jeg vil vite mer!
Fagskolen i Møre og Romsdal
Med studiesteder i Kristiansund og Ålesund tilbyr vi heltid- og deltidsstudier som er fremtidsretta og tilpasset næringslivets behov. Fagskolen tilbyr høyere yrkesfaglige studier innenfor en rekke yrkesfagfelt. Ønsker du å videreutdanne deg eller oppnå bedre arbeidsvilkår og -muligheter, så tilbyr Fagskolen Møre og...
Les mer og vis alle utdanninger ved Fagskolen Møre og Romsdal