VVS og klimateknikk (tidligere KEM)
VVS og klimateknikk (tidligere KEM)
Kravene til inneklima, energieffektivitet og miljø skjerpes stadig, og tekniske anlegg i bygninger blir mer integrerte. Derfor blir kunnskap om energieffektive varme-, kjøle- og ventilasjonsanlegg i bygninger stadig mer ettertraktet.
Denne kompetansen er avgjørende for å ivareta kravene som stilles omkring miljø og bærekraft. Gjennom denne utdanningen blir du fagskoleingeniør innen VVS og klimateknikk, og du får kompetansen til å ta ansvar for prosjektering, planlegging og drift.
Hva lærer du?
Studiet kombinerer teori og praksis, og du vil arbeide både selvstendig og i grupper. I alt ni emner gir til sammen 120 studiepoeng:
- Realfag (matematikk og fysikk)
- Yrkesrettet kommunikasjon (norsk og engelsk)
- LØM (ledelse, økonomi ogmarkedsføring)
- Energi og miljø i bygg
- Byggesaken – for tekniske installasjoner
- VVS-prosjektering og systemforståelse med faglig ledelse
- Elektro og automatisering med faglig ledelse
- Lokal tilpasning/prosjektstyring og BIM (Bygningsinformasjonsmodellering)
- Hovedprosjekt
Utdanningen er utviklet i samarbeid med bedrifter og bransjeorganisasjoner for å være mest mulig relevant for arbeidsmarkedet. Her får du tverrfaglig kunnskap som setter deg i stand til å prosjektere, levere og drifte VVS-tekniske installasjoner i bygg. Studiet gir deg også kompetansen som kreves av ordningen for energivurdering av klimaanlegg.
Undervisningen vil kombinere teori og praksis, og du vil arbeide både selvstendig og i grupper, bl.a. med tverrfaglige prosjekter.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Du er kvalifisert til ledende stillinger innen salg, markedsføring, prosjektering, energirådgivning, beregning og tegning, drift og vedlikehold av VVS-anlegg. Det er stort behov for kvalifisert kompetanse i bransjen.
Opptakskrav/Søknad
Det generelle grunnlaget for opptak til teknisk fagskole er:
1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev.
Eller:
2. Søkeren må dokumentere tilstrekkelig relevant praksis, tilsvarende de krav som stilles til fullført og bestått videregående opplæring innenfor et av de godkjente lærefagene som kvalifiserer til opptak til studietilbudet. Praksisen kan være opparbeidet gjennom arbeids- og samfunnsliv, frivillig sektor, utdanning, kurs eller annet.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/ svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.
Godkjente fagbrev:
- Anleggsrørleggerfaget
- Automatiseringsfaget
- Elektrikerfaget
- Energimontørfaget
- Energioperatørfaget
- Industrirørleggerfaget
- Isolatørfaget
- Kulde- og varmepumpemontørfaget
- Rørleggerfaget
- Tak- og membrantekkerfaget
- Ventilasjons- og blikkenslagerfaget
- Ventilasjonsteknikkfaget
Studiefakta, Tittel m.m
120 studiepoeng, høyere fagskolegrad
Hvorfor velge Fagskolen Innlandet?
Tett på arbeidslivet
Nettbasert med
samlinger på plass
Behov på arbeidsmarkedet
Jeg vil vite mer!
Fagskolen Innlandet
Svært mange norske bedrifter trenger økt kompetanse innen en rekke ulike yrkesfag. Aldri har det vært en så stor etterspørsel etter fagskoleutdannede. Det er her Fagskolen Innlandet kommer inn. Vi tilbyr høyere yrkesfaglige utdanninger for å dekke det etterspurte kompetansebehovet!...