Økologisk landbruk
Økologisk landbruk
Økologisk landbruk er en driftsform eller produksjonsmetode som det er fastsatt detaljerte minstekrav til, og som er i stadig utvikling etter hvert som ny kunnskap kommer til.
Det trengs bred agronomisk fagkompetanse i kombinasjon med bedriftsøkonomisk kunnskap for å stimulere til økologisk produksjon som er etterspurt i markedet.
Forkunnskaper
Grunnleggende agronomisk kunnskap og ferdigheter er en forutsetning for å kunne ha utbytte av utdanningen. Det legges vekt på en praktisk tilnærming til undervisningen og læringsutbyttet for studentene. Du må regne med noe reisevirksomhet i forbindelse med samlinger og gjennomføring av praksis.
Hva lærer du?
Følgende emner på hvert 10 studiepoeng, inngår i studiet:
- Næringsutvikling og verdiskaping i økologisk landbruk
- Jord- og plantekultur
- Husdyrproduksjon
Emnene kan tas hver for seg som moduler eller samlet som en utdanning.
Kunnskap etter endt utdanning
Fagskoleutdanningen økologisk landbruk, skal gi økt forståelse for sammenhengene og helheten i økologisk landbruk med søkelys på å ivareta en bærekraftig utnyttelse av natur- og ressursgrunnlaget for fremme av biologisk mangfold. Utdanningen gir innsikt i ulike begrep og driftsmåter som knyttes til økologisk landbruk og nærliggende driftsmåter, samt kompetanse innen næringsutvikling og verdiskaping tilknyttet økologisk produksjon.
Undervisning
Undervisningen er en blanding av forelesninger, ekskursjoner, oppgaver, praksis, selvstudium og veiledning både i grupper og individuelt. Fagskolen samarbeider tett med næringen, og foreleserne er praktiske fagpersoner.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Hva kan du bli?
Du får kompetanse som kan brukes på egen gård/egen drift, i rådgivingsapparatet, som faglærer eller i salgsapparatet for økologisk landbruk.
Opptakskrav/Søknad
Det generelle grunnlaget for opptak til teknisk fagskole er:
1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev fra relevant yrkesutdanning fra videregående skole.
Eller:
2. Søkeren må dokumentere tilstrekkelig relevant praksis, tilsvarende de krav som stilles til fullført og bestått videregående opplæring innenfor et av de godkjente lærefagene som kvalifiserer til opptak til studietilbudet. Praksisen kan være opparbeidet gjennom arbeids- og samfunnsliv, frivillig sektor, utdanning, kurs eller annet.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.
Studiefakta, Tittel m.m
Fagskoleutdanning i økonomisk landbruk, 30 studiepoeng.
Kostnader
Studieavgift: kr 2 500,- per semester.
Betalingsmåte: Faktureres av studiested
Hvorfor velge Fagskolen Innlandet?
Tett på arbeidslivet
Nettbasert med
samlinger på plass
Behov på arbeidsmarkedet
Jeg vil vite mer!
Fagskolen Innlandet
Svært mange norske bedrifter trenger økt kompetanse innen en rekke ulike yrkesfag. Aldri har det vært en så stor etterspørsel etter fagskoleutdannede. Det er her Fagskolen Innlandet kommer inn. Vi tilbyr høyere yrkesfaglige utdanninger for å dekke det etterspurte kompetansebehovet!...