Logistikk
Logistikk
Behovet for fagfolk innen logistikk er stort i svært mange bransjer. Styrer vi verdikjeden bedre, blir bedriften mer lønnsom. Dette studiet gir deg en helhetsforståelse av verdikjeder – sammenhengen mellom logistikk, kundetilfredshet og effektivisering av de ulike prosessene i verdikjeden.
Om utdanningen
Studiet har både teoretisk og praktisk tilnærming gjennom forelesninger, tverrfaglige gruppeoppgaver og tverrfaglige prosjekter. Fagskolen samarbeider tett med næringslivet, og lokale bedrifter bidrar med både forelesere og problemstillinger.
Hva lærer du?
Du lærer om mer effektive og lønnsomme innkjøp, optimalisering av intern verdikjede, integrering av kunder og leverandører i verdikjeden. Innføring i Lean-filosofi og ERP-systemer (Enterprise Resource Planning) er andre viktige temaer.
Studiet består av 11 hovedemner i tillegg til det avsluttende hovedprosjektet:
- Realfag (matematikk og fysikk)
- Yrkesrettet kommunikasjon (norsk og engelsk )
- LØM (ledelse, økonomi og markedsføring)
- Innføring i logistikk
- Samfunn og samferdsel
- Leanledelse og leanfilosofi
- Produksjon og servicelogistikk
- Supply Chain Management
- Innkjøp/salg og forhandlinger
- Spedisjon
- Strategisk forretningsutvikling
- Hovedprosjekt
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Studiet kvalifiserer til lederstillinger på mellomledernivå innen logistikk i privat og offentlig sektor.
Opptakskrav/Søknad
Det generelle grunnlaget for opptak til teknisk fagskole er:
1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev (alle fag-/svennebrev gjelder) eller generell studiekompetanse.
Eller:
2. Søkeren må dokumentere tilstrekkelig relevant praksis, tilsvarende de krav som stilles til fullført og bestått videregående opplæring innenfor et av de godkjente lærefagene som kvalifiserer til opptak til studietilbudet. Praksisen kan være opparbeidet gjennom arbeids- og samfunnsliv, frivillig sektor, utdanning, kurs eller annet.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/ svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.
Studiefakta, Tittel m.m
Fagskoleutdanning (120 studiepoeng)
Hvorfor velge Fagskolen Innlandet?
Tett på arbeidslivet
Nettbasert med
samlinger på plass
Behov på arbeidsmarkedet
Jeg vil vite mer!
Fagskolen Innlandet
Svært mange norske bedrifter trenger økt kompetanse innen en rekke ulike yrkesfag. Aldri har det vært en så stor etterspørsel etter fagskoleutdannede. Det er her Fagskolen Innlandet kommer inn. Vi tilbyr høyere yrkesfaglige utdanninger for å dekke det etterspurte kompetansebehovet!...