IT-drift og sikkerhet
Fagskoleutdanning i IT-drift og sikkerhet
Utdanningen skal gjøre studentene i stand til å prosjektere og drifte datanettet i bedrifter på en funksjonell og sikker måte.
Studenten vil få et grunnlag til å kunne ta enkelte sertifiseringer innenfor Microsoft og Cisco plattformene.
Om utdanningen - IT-drift og sikkerhet
Innen IT-drift og sikkerhet tilbyr vi et nettbasert deltidsstudium med samlinger som går over tre år. Arbeidsmengden tilsvarer et fulltidsstudium på to år. Undervisningen gis på norsk og vi bruker norske og engelske lærebøker og undervisningsmateriell.
Fasiliteter
Skolen har eget serverrom der studentene får installere og administrere datautstyr. Studentene får drifte et serverrom samt skybaserte løsninger.
Studiekompetanse + fagskoleutdanning
Etter endt studie har studentene oppnådd generell studiekompetanse i tillegg til fagutdanningen.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Studiet tar sikte på å gi et bredt faglig grunnlag som kvalifiserer til fagskoleingeniør innen både privat og offentlig virksomhet:
- Planlegging, installasjon, teknisk drift og vedlikehold av dataanlegg og datanettverk
- Salg, markedsføring, konsulentvirksomhet
- Utdanningen gir også kompetanse til mellomlederstillinger
- Undervisning yrkesfag innen IT
Opptakskrav/Søknad
For å bli tatt opp på studiet, kreves minimum ett av følgende punkt:
-
Formelt opptakskrav: Søker må ha fullført og bestått videregående opplæring med relevant fagbrev/svennebrev innen fagretningen Elektro.
-
Realkompetanse: Søker som er over 23 år og har minimum 5 års relevant yrkespraksis innenfor fagretningen. I tillegg realkompetanse tilsvarende VG2 yrkesfaglig studieretning; felles allmenne fag.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.
Relevante fagbrev
Dataelektronikerfaget, Automatiseringsfaget, Telekommunikasjonsmontørfaget, IKT-servicefaget. Andre fagbrev innen yrkesretningen IT og Elektro vil bli vurdert.
Eksempel på relevant yrkespraksis
Arbeid innen IT innen salg, service, prosjektering, installasjon og brukerstøtte.
All yrkespraksis må kunne dokumenteres med arbeidsattest fra arbeidsgiver, som forteller om varighet og arbeidsoppgaver.
Dersom du er usikker på om du kommer inn under disse kravene anbefaler vi deg å søke, så vil du få en vurdering i søkeprosessen. Husk å levere med dokumentasjon.
Studiefakta, Tittel m.m
Nettbasert fagskoleutdanning med samlinger, deltid, 120 studiepoeng.
Strukturering og organisering
Dette studiet har 15 ukesamlinger i Tromsø.
Det vil si fem samlinger for hvert skoleår, to i høstsemesteret og tre i vårsemesteret. Samlingene inneholder undervisning, diskusjoner, laboratoriearbeid, gruppearbeid, ekskursjoner og eksamener.
I mellomperiodene vil det bli gitt en ukentlig nettundervisning og samt at studentene jobber med oppgaver og leverer arbeidskrav. Det er individuelle- og gruppearbeidskrav.
Kostnader
Kontakt skolen for informasjon om kostnader.
Utdanningen er støttet av Lånekassen.
Jeg vil vite mer!
Fagskolen i Nord avd. Elektro-, elektronikk- og datafag
Ønsker du en teknisk fagskoleutdanning? Vil du utdanne deg innen Elkraft eller Datateknikk? Fagskolen i Nord med studiested i Tromsø tilbyr fagskoleutdanning i Elkraft og IT drift og sikkerhet. Avdelingen har i dag om lag 160 studenter fordelt på to...
Les mer og vis alle utdanninger ved Fagskolen i Nord avd. Elektro-, elektronikk- og datafag