Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Søk utdanning 👉

9 grunner til å ta en fagskoleutdanning

Er du interessert i å studere på fagskole, men er usikker på om det er riktig valg? Her er 9 gode grunner til å velge fagskoleutdanning.

Hva er egentlig fagskole? 

Fagskoler tilbyr korte, yrkesrettede utdanninger innen en rekke fagområder, som helse- og sosialfag, tekniske fag, maritime fa, IKT og kreative fag. Utdanningene er bygget for å gi deg praktisk kompetanse og erfaring, som lar deg gå rett ut i arbeid etter endt utdanning. Fagskoleutdanning blir også kalt høyere yrkesfaglig utdanning. 

Ved de fleste fagskoler kreves det at du har et relevant fag- eller svennebrev for å kvalifisere til opptak. Flere fagskoleutdanninger godkjenner også generell studiekompetanse som kompetansegrunnlag, men du må som oftest ha relevant erfaring i tillegg. Hvilke fag- og svennebrev samt realkompetanse som godkjennes for opptak, står beskrevet på den enkelte skolens hjemmeside. 

Hvorfor ta en fagskoleutdanning? 

I en tid hvor arbeidsmarkedet er i stadig endring og behovet for spesialisert kunnskap øker, er en fagskoleutdanning et attraktivt studievalg. Med en praktisk tilnærming og tett relasjon til arbeidslivet, får fagskoleutdannede erfaring og ferdigheter som direkte kan føres over i et fremtidig yrke. 

Her er 9 grunner til å ta en fagskoleutdanning 

  1. Fleksibilitet – Mange fagskoler tilbyr deltidsstudier eller nettbaserte utdanninger med samlinger, tilrettelagt for at du skal kunne jobbe samtidig som du studerer.  
  2. Praktisk fokus – Utdanningene er direkte rettet mot arbeidslivet og gir deg de praktiske ferdighetene du trenger for å gå direkte ut i jobb.  
  3. Kortere studietid – Utdanningene varer som regel kun 1 – 2 år, hvilket betyr at du kommer raskt ut i jobb. 
  4. Møter næringslivets behov – fagskoleutdanninger er utviklet i samarbeid med næringslivet, som betyr at du ved endt utdanning besitter kompetanse arbeidsgivere har behov for og etterspør. 
  5. Spesialisering – Du blir spesialist innen et bestemt yrke eller fagområde.  
  6. Tett oppfølging - Det er ofte mindre klasser, hvilket gjør at du får en tettere oppfølging gjennom studietiden.  
  7. Mangfold av studieretninger – Det tilbys et bredt spekter av utdanninger innen mange ulike fagområder. Sannsynligheten er derfor stor for at det finnes en fagskoleutdanning som passer for deg. 
  8. Sterkt nettverk – Gjennom praksisperioder og skolens tette relasjon med næringslivet har du mulighet til å bygge et verdifullt og profesjonelt nettverk gjennom studietiden.  
  9. Jobbgaranti – Noen skoler tilbyr garanti for jobb etter endt utdanning. Fantastisk bra! 

Finn din fagskoleutdanning her 

Kilder: regjeringen.no, itacademy.no, utdanning.no, lo.no 

Picture of Karoline Sten

Karoline Sten

Site Manager (Vis mer)
Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS. (Vis mindre)

About

Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS.

Annonser